Playstation 3 s podporou myši a klávesnice
zdroj: tisková zpráva

Playstation 3 s podporou myši a klávesnice

2. 9. 2005 12:12 | Hardware | autor: Redakce Games.cz |

Sony ohlásilo další technické specifikace herní konzole Playstation 3.

Kromě schopnosti připojit až sedm bezdrátových Bluetooth 2.0 kompatibilních ovladačů, bude mít také šest USB konektorů. To znamená, že k Playstation 3 bude možné připojit klávesnici a myš. The Inquirer také přinesl zprávu, že podle jednoho z představitelů Sony budete moci hrát hry jako Unreal Tournament 2007 na klávesnici a myši a nebudete se muset spoléhat na automatické zaměřování, které bylo pro akční hry, zejména střílečky, na konzolích běžné.
Prozatím není jasné, jestli také bude nějaká "PS3 speciální" klávesnice a myš. A pokud ano, jestli se bude prodávat s konzolí nebo samostatně, jako doplněk. Nejpravděpodobnější je, že konzole od výroby klávesnicí a myší vybavena nebude, takže vývojáři budou muset hry uzpůsobovat pro každou jednotlivou alternativní konfiguraci. U těch titulů, které budou přecházet z PC na PS3, by to ale měla být hračka.

Otázka je, jestli bude PS3 po připojení klávesnice a myši ještě patřit do kategorie konzolí. Spíše se pak bude jednat o speciální multimediální PC. Se solidním výkonem a příznivou cenou by nemuselo jít o špatnou alternativu ke klasickým herním počítačům.

zdroj: TheInq

cappy

Nejnovější články