Nintendo snižuje cenu Wii přes bundly a uvádí budgetovky
zdroj: tisková zpráva

Nintendo snižuje cenu Wii přes bundly a uvádí budgetovky

4. 5. 2011 14:00 | Hardware | autor: Petr Poláček |

Po nedávných spekulacích, respektive zaručených tipech zahraničních serverů, dnes Nintendo oficiálně potvrdilo de facto snížení ceny konzole Wii. Ne však přímo, nýbrž přes tzv. bundly, čili balíčky konzole + nějaká hra. Od 20. května se tak na trhu objeví za sníženou cenu Wii Sports Resort Pack (obsahuje konzoli, ovladače a hry Wii Sports a Wii Sports Resort na jednom disku) a nový Mario Kart Wii Pack (konzole, ovladače, Wii volant a hra Mario kart Wii).

Oba oficiální bundly se budou prodávat za stejnou cenu, která byla v zahraničí stanovena na 129 liber - necelých 3500 Kč, což je sleva o více než 1300 Kč.  Je to první oficiální sleva Wii (i když jen v rámci bundlů) od uvedení konzole na trh v prosinci 2006. Obchodníci mohou s výše uvedenými cenami ještě dále pracovat a je třeba upozornit, že se jedná o sumy z britského trhu. Jestli dojde ke slevě Wii bundlů i v ČR a v jaké míře, zatím není jasné. Conquest, český distributor Nintendo produktů, se k celé věci zatím nevyjádřil a nic neoznámil - dotaz už jsme však vyslali.

Společně s nově naceněnými bundly zároveň Nintendo oznámilo budgetovou řadu pod názvem Nintendo Selects, v jejímž rámci se budou hry prodávat za novou doporučenou cenu 19 liber / cca 513 Kč. V první vlně budou v rámci Nintendo Selects dostupné hry Wii Sports, WarioWare: Smooth Moves, Mario Strikers Charged Football a Animal Crossing: Let’s Go to the City.


Obrázek je pouze ilustrační, jsou na něm vyobrazeny Nintento Selects tituly pro US trh, v Evropě je nabídka jiná - zatím k ní nejsou podklady.

Ilustrační obrázek u textu ukazuje poněkud jiné složení budgetové řady, ale to je v pořádku, jde o nabídku platnou pro US trh – ilustrační obrázek k evropskému line-upu Nintendo nevydalo. Opět přitom platí, že Conquest Ent. zatím dostupnost Nintendo Selects řady pro ČR neoznámil, ani se k tomu zatím nevyjádřil, dotaz jsme samozřejmě vyslali i v tomto případě.

Všechny tyto slevy a machinace s nabídkou budgetových titulů přichází nedlouho poté, co Nintendo potvrdilo představení nové konzole na letošní E3, která by se na trh měla dostat v průběhu příštího roku.

Nejnovější články