Nároky a specifika Call of Duty World at War na PC
zdroj: tisková zpráva

Nároky a specifika Call of Duty World at War na PC

25. 9. 2008 21:21 | Hardware | autor: Redakce Games.cz |

Oproti čtvrtému dílu mírné navýšení HW požadavků jen ve dvou oblastech. + ROZDÍLY OD KONZOLOVÝCH VERZÍ

Zvětšit zdroj: tisková zpráva Vývojáři ze studia Treyarch dnes oficiálně zveřejnili minimální systémové požadavky pro PC verzi Call of Duty: World at War. Co tedy v listopadu budete muset mít za železo, abyste si aspoň trochu užili?

  • Procesor AMD 64 3200+ nebo Intel Pentium 4 3.0 GHz
  • 512 MB RAM pro Windows XP a 1 GB RAM pro Windows Vista
  • Grafická karta s podporou shaderů 3.0 (256 MB GeForce 6600GT nebo ATI Radeon 1600XT)
  • 8 GB volného místa na harddisku
Oproti požadavkům Call of Duty 4, jehož technologii pětka používá, jde tedy o mírný posun nahoru jen v oblasti taktu procesoru a paměti pro Visty. I když asi nikdo nepředpokládá, že by rozdíl mezi CPU 2,4 GHz a 3 GHz měl vliv na samotnou spustitelnost hry - spíš se tím dává najevo, že hra prostě bude o trochu nenažranější. Tvůrci však proklamují, že spolupracují s Intelem a NVIDIÍ na optimalizaci CoD5 pro různorodé konfigurace a že už dosáhli technických limitů daného enginu.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva

Díky tomu, že vlastně přišli už k hotovému, se mohli zaměřit na vytváření obsahu, vylepšování grafiky, neupřesněné nové efekty a implementovat vlastní síťový kód, což je zvláštní, když ten ze čtvrtého dílu se osvědčil na výbornou u milionů hráčů denně, asi si to nezbytně vyžádal co-op. Novinkou se též stane organizování členů vašeho týmu do menších skupinek, což se má hodit obzvlášť v rozlehlých MP mapách.

PC verze bude jinak lepší než ty konzolové (PS3/X360) v tradičních parametrech, tzn. hraní ve vyšším rozlišení grafiky, přesnější míření s myší, podpora uživatelských modifikací a bohatší možnosti nastavení ovládání či výkonu. Naopak split-screen se na PC opět z logických důvodů nekoná, co-op ve čtyřech lidech půjde na počítačích hrát jen online a prý má být velmi zábavný. Ostatní vlastnosti CoD5 jsou na třech hlavních platformách naprosto shodné - více v předešlém zpravodajství:

Úspěšným tankistou v Call of Duty World at War  [25.9.2008 12:12 - levis]
Krutost války na obrázcích z Call of Duty World at War  [20.9.2008 16:16 - levis]
Ruská kampaň z Call of Duty World at War  [5.9.2008 20:20 - levis]
Drsné válčení v Call of Duty World at War  [21.8.2008 11:11 - mart]
zdroj: GameSpot

jd

Nejnovější články