MS a Sony prý představí nové konzole na letošní E3
zdroj: tisková zpráva

MS a Sony prý představí nové konzole na letošní E3

6. 1. 2012 15:05 | Hardware | autor: Petr Poláček |

Herní průmysl se před pár dny probudil do nového roku, který by, jak MCV uvádí na základě „zaručené“ zprávy od tajného zdroje, mohl zažít představení nových konzolí od Sony i Microsoftu. Zapište si tedy do svých diářů a deníčků dnešek jako den, kdy se na plné pecky rozjíždí kolečko spekulací, zaručených informacím, bohapustých lží a fám, které budou všechny předcházet představení nových konzolových platforem od Sony a Microsoft, k němuž dříve či později dojít musí. Jestli to bude už letos na herní výstavě E3, to zatím ví jenom ve zmíněných firmách.

Nicméně, podle zdroje MCV dojde k odhalení dalšího PlayStationu a Xboxu proto, aby tím obě firmy odvedly co nejvíce pozornosti od Nintenda a její konzole Wii U. Očekává se totiž, že Nintendo na letošní E3 oznámí nejenom finální hardwarové složení nové konzole, ale i cenu, datum zahájení prodeje a další podrobnosti. A to nemůže MS se Sony nechat jen tak. Zástupci obou firem samozřejmě všechno oficiálně popírají nebo s úsměvným mávnutím odvádí řeč kamsi do jiné dimenze. Faktem ale je, že už v průběhu minulého roku se hovořilo o tom, že Microsoft nejenom připravuje novou konzoli k brzkému vydání, ale někteří vývojáři se kasali, že už pro ni i vyrábí hry. U Sony to bude podobné.

Ostatně, situaci před oznámením a launchem nové konzole nezažíváme poprvé a průběh celé této „hry“ byl vždycky stejný. Nejdříve opatrné spekulace, pak přišly sebevědomé spekulace, následovalo několik falešných poplachů ohledně fotek a konceptů nové konzole a nakonec přišlo oficiální představení. K celému kolotoči patří samosebou i zpochybňování zdrojů těchto zaručených informací a jejich obhajování. V případě zprávy na MCV se třeba online editor zmíněného webu Ben Parfitt dušuje na Twitteru, že: „Logicky nemůžeme naše zdroje odhalit. Máte však mé osobní slovo, že zdroj této informace je ukázkový příklad 100 % konkrétního člověka z vysokých kruhů“. A to už by bylo, aby na tom něco nebylo! Nebo už to tu bylo?

Nejnovější články