Microsoft a Tritton přichází s ultimátním triem sluchátek pro X360
zdroj: tisková zpráva

Microsoft a Tritton přichází s ultimátním triem sluchátek pro X360

6. 6. 2011 11:15 | Hardware | autor: Aleš Smutný |

Vadí vám vachrlatá základní sluchátka k Xboxu 360? Tak tenhle problém by měla vyřešit...

Vadí vám vachrlatá základní sluchátka k Xboxu 360? Tak tenhle problém by měla vyřešit alespoň jedna sluchátka z nově představeného tria mohutně vyhlížejících a funkcemi nabitých systémů, které Microsoft nachystal pro vaše citlivé slechy. Už jen názvy sluchadel naznačují, že nepůjde o žádná tintítka. Warhead 7.1, Devastator, Detonator.

Všechna mají mohutnou konstrukci s krytím uší, náhlavníkem a samozřejmě mikrofonem, který vám neohne prudší vydechnutí. Jinak se ale liší vlastnostmi a počtem funkcí. Detonator vypadá jako nejlehčí verze. Jako jediná nejsou bezdrátová, ale napájí se přes USB kabel zapojený do X360. Devastator se napájí AA baterkami, což je užitečné, pokud máte nabíjecí a nechcete jít do nejnadupanější a nejdražší verze Warhead 7.1. Ten má vlastní systém baterií nabíjených ze základny. A v čem všem se ještě budou lišit?



Devastator a Detonator mají pouze stereo, ale Warhead nabízí Dolby Digital, Dolby Pro Logic II, a Dolby Headphone pro prostorový zvuk. Devastator a Warhead pak mají stanici, kterou připojíte dvěma kabely do X360 a která vysílá signál. Navíc jde propojit i s iPodem či některými smartphony. Stanice navíc dokáží pojmout až čtyři sluchátka, takže můžete vesele sdílet hudební, herní i filmové zážitky se svými přáteli. Stanice také nabízí tři módy poslechu pro hry, hudbu a filmy.

Všechny tři modely mají odnímatelné mikrofony, a hlavně diodu, která vás upozorní, že máte mikrofon zapnutý. Takže už pak nebudete spoluhráče obšťastňovat nechtěnými projevy k okolí. Devastator a Warhead pak mají přímo na sobě nastavení aktivního rozeznání hlasu, ovladač hlasitosti, synchornizační tlačítka a další veselé vychytávky. Detonator má ovládání umístěné na kabelu. Nutno říci, že zvláště Warhead se svým prostorovým zvukem a celkem pohodlně vyhlížejícím designem vypadá velmi lákavě. Nicméně co se týče ceny, není jasná. Prý ani u jednoho modelu nepřesáhne 300 dolarů, což je milé, ale i tak jde o nemalou částku, která koketuje s cenovou hladinou profi sluchátek. Jenže ta nejsou určena pro hraní. Uvidíme tedy, jak cena a kvalita poslechu dopadne, stejně jako kvalita odizolování od okolí. Každopádně plusy, zvláště pro náročné hráče, zde nepopiratelně jsou.

A co vy, jste nároční na sluchátka? A kolik jste ochotni za kvalitní herní sluchátka investovat?

Games.cz E3 2011 speciál vám přinášejí sponzoři Conquest Entertainment a Electronic Arts.

Nejnovější články