Evo: Phase One - další pseudo-konzole
zdroj: tisková zpráva

Evo: Phase One - další pseudo-konzole

13. 7. 2006 22:22 | Hardware | autor: Redakce Games.cz |

Pamatujete ještě na Infinium Labs a na jejich "pokus" vytvořit herní konzoli Phantom, do které by se stahoval obsah výhradně z předplacené internetové služby? A která místo toho vysála bankovní účty důvěřivých investorů a nyní končí soudem? Možná to zní jako vtip, ale rozhodně to nebyl jediný pokus a rozhodně ne poslední.

Společnost Envizions Computer Entertainment Corporation, založená v roce 2004, ohlásila podobný projekt. Jmenuje se Evo: Phase One a do prodeje se má dostat v prosinci za 679 dolarů. A co je Phase One vlastně zač, aby stálo za takovou nemalou sumu?

Obrázek zdroj: tisková zpráva Z nejnovější tiskové zprávy vyplývá, že původní záměr, o němž jsme psali v lednu, se nezměnil. Konzole má kombinovat počítač, centrum domácí zábavy a PC hraní v jednom. Systém bude těžit z "úžasné grafiky" Sapphire RADEONu HDMI X1600 Pro 128 MB (ačkoliv se plánovala GF 6200), který má 12 renderovacích cest a který nabízí "nejvyšší výkon ve své třídě i pro pixel shader intenzivní hry" a pracuje s takty 500/800 MHz. Další klíčovou vlastností má být na míru udělané vodní chlazení, vestavěná čtečka otisků prstů a schopnost nahrávat video. Balení bude obsahovat jeden bezdrátový ovladač a ještě EVO: Direct slevovou kartu.

O procesoru není nic známo (původně měl být Athlon 64 3200+), ale vzhledem k tomu, že jde fakticky o jinak zabalený počítač, tak se dá uvažovat jen o běžně dostupných (a levných) procesorech AMD nebo Intel. Tím pádem je prakticky vyloučeno, že by na podobné zařízení vznikaly hry s next-gen grafikou nebo hry extra náročné na hardware, které se chystají na příští rok. V konkurenci se Sony, Microsoftem nebo Nintendem je takový projekt, byť dobře míněný, prakticky bez šance a odsouzený k zániku. Přesto už jeho tvůrci plánují druhou etapu Phase Two, která se má zaměřit na online hraní / služby.

cappy

Nejnovější články