Alan Wake PC poběží na Windows XP
zdroj: tisková zpráva

Alan Wake PC poběží na Windows XP

25. 1. 2012 19:33 | Hardware | autor: levis |

Kdysi měl být Alan Wake exkluzivním DirectX 10 titulem pro Windows Vista, nakonec se z něj stala výhradně hra pro Xbox 360. Když se nyní lehce hororová finská adventura řítí na PC, její autoři už ale s DX10 ani 11 nepočítají. "Chceme podporovat operační systém XP SP2. Jde nám o to, aby Alan Wake běžel na co nejvíce sestavách, a i kdyby XP nebyly oficiálně podporované, hra na nich poběží," řekl v čerstvém rozhovoru Markus Mäki z Remedy.

Oproti xboxové verzi budou po celou dobu hraní zapnuty efekty God Rays a autoři jsou pyšní i na to, jak se na vizuální kvalitě hry podepisuje stínování deffered shading v kombinaci s vyhlazováním hran MSAA. Kromě něj bude PC verze Alana Wakea v módu pro DirectX9 podporovat třeba také vyhlazování hran FXAA a A2C neboli Alpha To Coverage, zde používané pro vlasy hlavního hrdiny.

Narozdíl od konzolové verze také Alan Wake PC nebude uzamčený na třicet ani šedesát snímků za vteřinu. V šedesáti prý vypadá obvzlášť dobře, a zda si vypnete v-sync bude záležet jen na vás, dodává Mäki. Kdo chce, aby hra na jeho počítači vypadala lépe než na 360, může si prý vyhrát i s nastavením volumetrického světla nebo SSAO.

Ohledně podpory Crossfire a SLI zatím autoři nic konkrétnějšího říci nechtějí, ačkoliv obě platformy už testovali. Velmi silnou grafickou kartu však doporučují tak jako tak.

Nejnovější články