V Liberators se v roli generála postavíte nacistickému Německu a osvobodíte Evropu

Bojiště druhé světové války v produkci velkých her od velkých vydavatelů zatím odpočívají a čekají na novou příležitost. Možná jim k návratu na výsluní pomůže Battlefield 1, možná něco jiného. Než se tak stane, můžete si druhou světovou válku prožít z izometrického, bezplatného a strategického pohledu. Novinka Liberators není klasickou strategií, jako spíše simulátorem budování a spravování základny a armády.

Armády, které se nakonec vrhy do války a bude bojovat s nacistickým Německem. Vaším úkolem totiž není nic menšího, než zastavit rozpínající se Třetí říši a zapíchnout svoji vlajku v srdci Berlína. Než se tam ale dostanete, projdete si například Maďarsko, Itálii, Egypt, Alžírsko, Tunisko, Maroko, nebo třeba Libyi. 

4b316016-9524-4435-9d9d-0302f2b70270

Než se ale skrze celou Evropu dostanete do Berlína, musíte začít v jedné z nejtěžších bitev vůbec. Píše se 6. červen 1944 a vy se nacházíte na pláži. Jak už asi tušíte, není to pláž rekreační, ba naopak. Liberators začínají ve velkém stylu a to rovnou na pláži Omaha, kde tehdy spojenecká vojska v čele s Amerikou prolomila Hitlerův Atlantický val a otevřela západní frontu ve Francii.

Následně je potřeba postavit a rozšiřovat základnu, zásobovat si dostatečným množstvím surovin, abyste měli dostatečnou zásobu nových mužů a vozidel. Chytré používání taktiky v každé bitvě je ve válce stejně důležité, jako efektivní správa surovin. 

Velitelé 

Liberators sází vedle stavby a spravování základny a bitev na velitele. Generálů je ve hře několik a jeho výběr, společně s aplikováním odpovídající taktiky, je naprosto zásadní. Každý generál má své vlastní unikátní vlastnosti, předměty a také schopnosti. 

Hra vám představí všechny klíčové postavy druhé světové války, ať už je to Churchill, Eisenhower, nebo De Gaulle a další. V kůži jednoho z nich se postavíte tomu největšímu zlu, jaké Evropa svého času poznala, v čele s Mussolinim, Göringem samozřejmě také samotným Hitlerem. 

Vývojáři studovali pečlivě nejen pozadí jednotlivých bitev a charakteristiku generálů, ale kompletně celou druhou světovou válku. To znamená nejen autentické figury, ale také zbraně, vozidla a vůbec historické reálie. 

Spojenectví 

Málokterou bitvu vyhrajete sami a stejně jako v druhé světové válce, i vLiberators musíte spolupracovat se spojenci. V hlavní příběhové kampani to nutné není, ale jakmile osvobodíte nějaké město z Německé nadvlády, strhne se o dané území boj. V každém městě se totiž nachází spousta surovin, na které si vedle vás dělají zálusk i ostatní. 

Tady přichází na řadu funkce Alliance Wars, kdy se postavíte proti silné formaci nepřátelských hráčů a v takovém případě bude záležet na taktice ještě mnohem více. Pevná ruka při volbě generála a formace zde vynikne ještě více, protože bitvy jsou automatizované a jejich průběh nemůžete svým aktivním přičiněním nijak ovlivnit. 

Do boje! 

Liberators jsou tak díky automatizovaným tahovým soubojům spíše budovatelskou strategií s důrazem na správu surovin a management základny, než tradiční izometrickou akční strategií. Proto se v ní najedou všichni hračičkové, co se raději hodiny piplají s chodem základny, než akčně založení hráči. 

4b316016-9524-4435-9d9d-0302f2b70270

Liberators jsou zdarma, k hraní vám tak stačí jen prohlížeč a internet.

Tagy: strategie online free-to-play budovatelská taktická

Zdroj: tisková zpráva

Poslední komentáře

celkem 0