Brány nového velkého MMORPG Revelation Online se pomalu otevírají

Mezi fantasy onlineovkami najdeme spoustu kandidátů soupeřících o váš čas. Staré onlineovky pomalu odpadají a těch nových zase tolik nepřibývá. Jednou z těch nejzajímavějších chystaných je určitě Revelation Online. Nové MMORPG od studia Allods Team (Skyforge) hraje na klasickou fantasy notu se špetkou východní tématiky, ale skrze své kvality cílí na západní hráče.

Hra se momentálně nachází v uzavřené betaverzi. Ve hře a ostatně už i v aktuální betě se můžete doslova ztratit v širokých možnostech při tvorbě postavy, ale tím celé dobrodružství teprve začíná.

4b316016-9524-4435-9d9d-0302f2b70270

Herní svět

Revelation Online můžete prozkoumávat živoucí svět plný pradávných tajemství. Svět Nuanor má deset provincií, tři velká města a nespočet vesniček, jeskyní, vyhlídek a vůbec spoustu zajímavých míst a věcí k vidění. Zabloudit v Nuanoru nebude problém, ale v každé oblasti by vás mělo čekat dostatečné množství obsahu.

Na ten se můžete dívat normálně, ale také ze vzduchu. Ve hře totiž můžete létat a tak máte v prozkoumávání fantasy světa absolutní svobodu. Než se ale naučíte vznášet a létat, musíte se naučit chodit. Křídla dostanete na 29. úrovni, ale nemusíte zoufat, že byste skoro tři desítky levelů museli chodit po svých. Už na 15. úrovni totiž dostanete mounta a cestovat jde také pomocí fast travel pointů.

Létání si okusíte krátce po začátku hry, ale jen na zkoušku a jako náznak věcí budoucích. Naplno se k němu dostanete právě na již zmíněném 29. levelu. Ve vzduchu můžete objevovat krásy celého světa, ale není to jen o soubojích. Stačí se jen naučit příslušnou schopnost a můžete se pustit do dramatických soubojů.

Revelation Online vás ale nechá už po prvních pár questech volně prozkoumávat celý svět a to včetně oblastí, do kterých by vás žádný rozumný designér nikdy neposlal. Právě třeba vzhledem kvůli jejich náročnosti, nebo jednoduše proto, že v nich zemřete během chvilky. Nicméně stejně tak vám vývojáři nijak nesvazují ruce, celý svět je váš a za který kopec se vydáte, je na vás.

Dungeony, raidy a příběhy

Herní svět Revelation Online je nejen obrovský, ale také plný obsahu. Jedním z vašich cílů je odhalení legendy za tajemnými artefakty, které jsou rozprostřené po celém světě. Příběh hry vás provede celým světem skrze krásně rozanimované filmečky.

Jak už je nějakou dobu dobrým zvykem v každém velkém MMORPG, hra vás nenutí do jednoho stylu hraní. Jestliže chcete po Nuanoru běhat sami, můžete. Pokud máte partu kamarádů a půjdete do toho spolu, taky můžete. Rozhodnutí je jen na vás a netýká se jen otevřeného světa, ale také dungeonů.

714426-revelation-online-1920x1200

Těch bude ve hře spousta, stejně jako raidů a těšit se můžete také na několik epických „světových“ bossů. To všechno není hudbou vzdálené budoucnosti, ale počítá se s tím hned na vydání hry. Dungeony budou pro pět či deset hráčů, zatímco velké raidy je potřeba hráčů dvacet. Dungeony tu nejsou jen prostým tunelem s monstry, ale narazíte v nich na různé úkoly, několik bossů s vlastními fázemi a také puzzly, či trochu plošinovkových pasáží.

Většina dungeonů má obtížnosti easy, hard a god. S každou obtížností pak přichází logicky různé nároky na vybavení a stejně tak si můžete být jisti, že s vyšší obtížností jdou ruku v ruce taky lepší odměny a více zkušeností.

Jakmile proběhnete všechny dungeony a celý svět, dostanete se na maximální možnou úroveň. Podle vývojářů tam zábava ještě nekončí, ale teprve začíná. Každé MMORPG je hned od začátku posuzováno podle svého endgamu a je pravdou, že právě endgame je klíčovou součástí hry. V Revelation Online začínáte na endgamu ladit své taktické schopnosti.

Navíc i v endgame nacházíte pořád lepší výbavu a můžete se hlavně postavit gigantickým bossům v několikafázových raidech až pro dvacet hráčů. Při troše štěstí můžete v temných koutech narazit také na legendární příšery, které vám dají pěkně zatopit.

PvP

PvP, nebo-li souboje hráčů proti hráčům, jsou v Revelation Online pestré. Své by si měl najít každý, ať už to budou malé duely, nebo masivní konflikty tisíců hráčů. Stovky či dokonce tisíce hráčů mohou například bránit tvrz, zatímco se ji další tisíce hráčů pokouší dobýt.

Souboje proti ostatním hráčům se vám ve hře odemknou po dosažení příslušné úrovně. Pak se můžete účastnit PvP kdekoliv v otevřeném světě. Ve hře najdete klasické duely, specializovaná bojiště, arény, obléhání hradů a zámků a nakonec i války o celá území.

V arénách se proti sobě utkají ti nejlepší z nejlepších a navíc si to v nich mohou rozdat ti nejúspěšnější bojovníci napříč servery.

Skupinové souboje v PvP jsou dostupné pro 10 versus 10, 20 versus 20, 30 versus 30, nebo se můžete rovnou zúčastnit jedné z masivních bitech a přidat se k tisícovkám dalších hráčů. Nechybí samozřejmě ani online žebříčky, takže se můžete vesele předhánět s ostatními hráči jak je libo.

Ve hře najdete přes 10 různých specializovaných PvP map, od klasických bojišť a map kdy se hraje na zabrání vlajky, až po zmíněné obří bitvy. Nechybí ani speciální PvE zóny s uniktání hratelností, kterou v jiných částech hry nenajdete.

Třídy

Revelation Online se budete moct prohánět po celém světě v kůži několika velmi odlišných herních tříd:

  • Swordmage: zaměřují se na mocnou magii která nepřítele poškodí. Specializují se především na kouzla, která dokáží zasáhnout velkou oblast. Veškerou svoji energii investují do magie elementů, což z nich činí zranitelné cíle pro soustředěné útoky.
  • Occultist: mohou způsobit širokou škálu útoků, od většího poškození rozloženého do delšího období, přes celoplošné, až po útoky, které vysávají z nepřátel život. Okultisté mohou své přátele také přímo léčit.
  • Gunslinger: mají hodně precizní útok, díky kterému mohou sejmout jednotlivé cíle i z dálky, nebo používat hodně pokročilé zbraně pro střední vzdálenosti. Gunslingeři nemají mnoho schopností se kterými by mohli ovládat situaci na bojišti a jsou tak méně efektivní v soubojích na blízko.
  • Blademaster: má výborné schopnosti pro ovládání situace na bojišti a zvládá úniky, které mu dovolují prosekat se jednou vlnou nepřátel za druhou. Jejich velká závislost na soubojích na blízko je zase činí zranitelnými vůči útokům na dálku.
  • SpiritShaper: umí vyvolávat různá stvoření a dokáží také léčit. Jejich přežití na bojišti je tak jednodušší a jsou vhodní pro nové hráče. V týmech je po nich poptávka.
  • Vanguard: primární tank, spoléhající na souboje na blízko. Jejich nejsilnější stránkou je přežívání v bitvách a výdrž, nikoliv extra silné poškození.

Tři styly ovládání

Revelation Online nabízí tři různé styly ovládání, takže si může každý přizpůsobit hraní k obrazu svému. K dispozici jsou následující schémata:

  • Lock-On Target: starý známý systém nechybí ani tady. Díky Lock-On Target si můžete vybrat cíl a zaměřit se jen a pouze na něj. Klávesnicí pak ovládáte pohyb postavy, zatímco kameru ovládáte pomocí myši. „Locknutí“ na nepřítele vám garantuje, že se šípem či kouzlem pokaždé trefíte.
  • Click-to-Move: systém známý ze stařičkých her, kdy pohyb postavy ovládáte klikáním na zem. Stejně tak stačí kliknout na nepřítele a jste na něj „locknutí“.
  • Free Aiming: aktivní systém, který dovoluje maximální svobodu. Klávesnicí ovládáte pohyb a můžete si zamířit na jakýkoliv cíl pomocí myši.

Hardwarové nároky

Revelation Online sice vypadá hezky, ale počítač vám příliš nezatíží. Tedy v případě, že vám pod stolem dřímá moderní stroj. Pokud ne a hrajete na starším železe, zahrajete si i tak. Hra totiž podporuje dokonce ještě Windows XP a stačit vám budou pouhé 2 GB paměti.

Kompletní minimální hadwarové nároky:

Operační systém: Windows XP SP3
Procesor: Intel Pentium dual-core 2.4GHz
Grafická karta: GeForce 9500GT, nebo GT610, nebo Intel HD4000
Paměť: 2 GB

4b316016-9524-4435-9d9d-0302f2b70270

Tagy: online akční fantasy RPG MMORPG mmo

Zdroj: Vlastní

Poslední komentáře

celkem 0