Zmutovaný hrdina adventury Paradigm prozkoumá absurdní verzi východní Evropy
zdroj: tisková zpráva

Zmutovaný hrdina adventury Paradigm prozkoumá absurdní verzi východní Evropy

20. 3. 2017 15:30 | Novinky | autor: Václav Pecháček |

Chudák Paradigm. Jako by nestačilo, že má podivné jméno, žije osamělou existenci a jeho hlava je následkem mutace tak nabobtnalá, že se prý jedná o „nejošklivějšího herního protagonistu, jen se na něj podívejte, Ježíši.“ Osud mu navíc do vínku nadělil ještě příšerně falešný východoevropský přízvuk. Někteří lidé si zkrátka vyžerou všechnu smůlu světa, a v surrealistické budoucnosti point-and-click adventury Paradigm je té smůly až až. Jediným štěstím je existence zcela úžasného rockového mopslíka.

Australský vývojář Jacob Janerka je velice kreativní kruťas. Nestačí, že hlavního hrdinu trápí všechny problémy zmíněné v předchozím odstavci. Ještě navíc ho musí pronásledovat zlá korporace v čele se zmutovaným lenochodem, který je ve skutečnosti živoucí továrnou na sladkosti, i když oslintanými bonbony z jeho útrob by nejspíš pohrdl i nenažraný Augustus Gdoule. Aby toho nebylo málo, Paradigm musí zachránit svět. A přitom jediné, co chce, je bavit lidi muzikou.

Roztodivná východní Evropa plná antropomorfních psů, lidí s kužely na hlavách, kouřících rytířek či superinteligentních počítačů se zhlíží v 70. a 80. letech. Zaobírá se představami, které tehdejší lidé měli o budoucnosti, navíc prošpikovanými dávkou nějakého toho moderního šílenství. Zda to všechno dohromady bude fungovat humorně spíš než trapně, to je samozřejmě dopředu těžké odhadnout, ale z konformity tuhle adventuru tedy obvinit určitě nemůžete.

zdroj: Archiv

Stále ještě nejste jistí, co si o hře vlastně máte myslet? Třeba vám pomůže seznam inspirací. Vizuál je prý „mix Pixaru a Falloutu.“ Hratelnost zase ovlivňují žánrové legendy jako Monkey Island, Day of the Tentacle, Space Quest či Full Throttle. No, tak teď všem těm velkým vzorům vyrovnat, a dobře to dopadne. Paradigm vychází na Steamu 5. dubna.

Nejnovější články