Zapomněli jsme dodat, že už vyšla PC verze Ryse: Son of Rome
zdroj: tisková zpráva

Zapomněli jsme dodat, že už vyšla PC verze Ryse: Son of Rome

14. 10. 2014 14:33 | Novinky | autor: Petr Poláček |

O PC verzi rubanice Ryse: Son of Rome se můžeme jednu chvíli bavit v superlativech a hned vzápětí obrátit teatrálně oči v sloup. Tvůrci z Cryteku se ale nijak netají, že Ryse není komplexní akční RPG, nýbrž přímočará a nepříliš úchvatná akce s historickou tematikou, která se chlubí jen a pouze obalem – tedy grafikou. Platilo to o původní Xbox One verzi a o PC verzi, která vyšla minulý týden v pátek, platí zaměření na co nejblyštivější grafiku dvojnásob. A video mi budiž důkazem.

Hratelností PC verze nepřekvapí ani ty největší optimisty, co doufali, že se hra po přechodu z Xbox One v něčem změní. Vážně ne, je stejná, jakou ji popisovala Gábina v recenzi Xbox One verze. Crytek ostatně neměl důvod, proč se do složitých úprav hry pouštět. Jako tvůrci známí pro v prvé řadě graficky vymazlené hry se zaměřili na to, co umí nejlépe a zvládli svůj úkol na výbornou. PC verze Ryse podporuje 4K rozlišení, pěknou řádku pokročilých efektů a navíc díky tomu nejsou ve hře žádné mikrotransakce.

Jak potvrdili tvůrci minulý měsíc, rozhodnutí „vysekat“ ze hry mikrotransakce mělo na PC verzi hry zásadní dopad. „Mohli jsme pak věnovat více času a energie na práci spojenou s kvalitou grafiky, které jsme chtěli se 4K rozlišením dosáhnout,“ hlásí zástupce Cryteku a dodává, že „Zprovoznění mikrotransakcí v PC verzi Ryse by vyžadovalo nějaký čas navíc a my jsme se zkrátka rozhodli, že do toho nepůjdeme.“

PC verzi Ryse seženete za překvapivě vysokou cenu 40 eruo na Steamu a za své peníze dostanete základní hru a všechna DLC, která vyšla pro Xbox One verzi. Krom jiného DLC obsahují skiny postav, mapy pro módy Survival i Arena a další drobnosti. Podrobnosti obsahuje popisek hry na Steamu a v brzké době vám samozřejmě nabídneme recenzi PC verze Ryse. Jen co se objeví autor s počítačem, který Ryse v plné palbě rozjede.

Nejnovější články