Za pár dní vyjde Underrail, postapokalyptická RPG kombinace Falloutu a Averna
zdroj: tisková zpráva

Za pár dní vyjde Underrail, postapokalyptická RPG kombinace Falloutu a Averna

14. 12. 2015 10:59 | Novinky | autor: Aleš Smutný |

Jsou to skoro přesně tři roky, kdy jsme naposledy psali o RPG Underrail, které se hodně inspiruje jak u počátků kultovní série Fallout, tak i u retro RPG z cyklu Avernum. Po tak dlouhé době se tvůrcům ze studia Stygian Software konečně podařilo hru dostat do stavu, kdy ji vydají na Steamu v ostré verzi (prozatím je k dostání v dobře hratelné early access verzi). Datum vydání bylo stanovené na 18. prosince, takže pokud vám nesedl Fallout 4 a teskníte po hratelnosti prvních dílů, Underrail může být odpovědí.

Dějem se tvůrci asi inspirovali u Metro 2033, byť ani původní román není prvním otcem myšlenky na postapokalyptický svět, který přenesl civilizaci z povrchu do rozsáhlé sítě podzemky. Stejný svět se otevírá zde. Lidstvo to na povrchu vzdalo a zalezlo do stanic metra, které doplňují přirozené přírodní prostory. Jako jeden z členů podzemí a budoucí hrdina začnete objevovat vztahy jednotlivých států a uskupení, které zde vznikly a samozřejmě i promlouvat do toho, jak se celý svět začne měnit.

Tahový souboj na čtvercích doplňuje systém rozvoje postavy, který umožní spoustu specializací. Kromě tradičních typů střelných a chladných zbraní, se kterými můžete cvičit, najdete Underrail též PSI schopnosti, lidstvo se dostalo i k energetickým nástrojům (jež daly opět vzniknout zbraním a štítům) a to vše doplňují další ekvivalenty perků a schopností, díky kterým můžete ze své postavy udělat Ramba, podzemkového Jamese Bonda i Hitmana.

Vizuálně Underrail zůstává za svým předobrazem v podobě Falloutu - na spartánskou grafiku si budete chvíli zvykat. Nicméně, hutný RPG systém a desítky hodin hraní by měly tuto slabinu dobře vyvážit. Tím spíše, že v early access je hra k dostání za vstřícných 8 euro, což je za tahové postapokalyptické RPG opravdu málo. Zvlášť, když se dle prvních recenzí už early access verze povedla. Jen počítejte s tím, že po vydání plné verze půjde cena trochu nahoru.

Nejnovější články