Ve žhářském akčním RPG Quote likvidujete knihy a jejich autory
zdroj: tisková zpráva

Ve žhářském akčním RPG Quote likvidujete knihy a jejich autory

1. 2. 2017 11:20 | Novinky | autor: Václav Pecháček |

Zkáza starobylých knihoven, třeba v Alexandrii, Antiochii nebo Konstantinopoli, je obecně považována za bolestnou tragédii. Snad i zavilý žhář-analfabet by zaplakal při pohledu na miliony stran, stovky let lidského vědění mizící v hladových plamenech. Ale počítačové hry jsou nemorální, bezbožné médium, které se neštítí vůbec ničeho. Naštěstí. Jinak by včera v předběžném přístupu nevyšlo akční RPG Quote, v němž máte za úkol ničit knihy a zabíjet jejich autory. 

Jste Novella, ironicky pojmenovaná kněžka Blaženosti, boha nevědomosti. Před vámi se prostírá nádherný surrealistický svět plný odporného umění a znalostí. Všechna ta písmenka, slova, řádky, stránky...! Odpovědí na otázku "Co s takovým kacířstvím uděláš, Novello?" je zachraptění "Oheň." Spolu se svým létajícím společníkem procházíte úrovněmi a sekáte a rubete a pálíte a ničíte. 

Hektický bojový systém založený na explozivních superschopnostech samozřejmě není jediným lákadlem. Quote si pro vás připravila černým humorem prodchnutý příběh, jehož spoluautorem je novinář Alec Meer ze serveru Rock, Paper, Shotgun. Pokud to pro vás není dostatečné lákadlo, vězte, že inspiracemi prý byli vynikající spisovatelé jako Umberto Eco, Aldous Huxley nebo Kurt Vonnegut. A možná jste už z obrázků či videa poznali, že umělecké ztvárnění bylo zase hodně ovlivněno dílem Hieronyma Bosche.  

V předběžném přístupu si můžete projít tři kompletní, plně nadabované kapitoly, k nimž se v průběhu vývoje přidá další obsah. Finální verze Quote by měla vyjít přibližně za půl roku. 

zdroj: Archiv


Nejnovější články