V univerzitním hororu The Crow’s Eye už brzo odhalíte záhadu zmizelých studentů
zdroj: tisková zpráva

V univerzitním hororu The Crow’s Eye už brzo odhalíte záhadu zmizelých studentů

12. 3. 2017 11:50 | Novinky | autor: Václav Pecháček |

Skutečnost, že jsme se o hororové adventuře The Crow’s Eye naposledy zmiňovali formou Alešova článku z prosince roku 2014 by naznačovala, že se hrou katalánského studia 3D2 Entertainment možná není něco tak docela v pořádku. Opak je ovšem pravdou. Právě oznámené datum vydání znamená, že se na opuštěnou univerzitu prostoupenou děsem a nebezpečím vydáte už velice brzy, konkrétně 20. března.

Vaším úkolem bude, jak už to tak ve hrách podobného střihu bývá, především přežít. Mrtvola totiž přece nemůže odhalit tajemství, co se tu před dvaceti lety stalo a kam zmizeli všichni studenti. Někdo je za to každopádně zodpovědný – nejspíš ten samý chlapík, co se v novém traileru skrze interkom maniakálně směje a slibuje hlavnímu hrdinovi, že mu odpoví na všechny všetečné otázky. Nevím, jak vám, ale mně to prohlášení přijde maličko dvojznačně výhrůžné.

zdroj: Archiv

K dosažení vašich cílů, ať už detektivních, nebo těch diktovaných pudem sebezáchovy, vám pomůže shromažďování spousty dostupných předmětů a skládání nových, užitečnějších variant. Těmi sice nelze zabít či zastavit vaše nepřátele, podobně jako v Amnesia: The Dark Descent, ale můžete je aspoň zpomalit či ochromit. A to často bude rozdíl mezi životem a smrtí. Zároveň můžete přeskakovat překážky, lézt do skříní a oddávat se všem dalším fyzickým aktivitám typickým pro hororové protagonisty.

Univerzity se obvykle navštěvují kvůli odpovědím na jiné typy otázek, než „Ježíši Kriste, kdo tady provádí ty nelidské experimenty?“, ale aspoň že to není další psychiatrická léčebna nebo temné podzemí. The Crow’s Eye si zmíněného 20. března můžete pořídit na Steamu za prozatím neurčenou cenu.

Nejnovější články