V říjnu vyjde nádherná steampunková plošinovka Clockwork
zdroj: tisková zpráva

V říjnu vyjde nádherná steampunková plošinovka Clockwork

27. 9. 2016 11:58 | Novinky | autor: Honza Konfršt |

Australské studio Gamesoft odhalilo datum vydání své prvotiny – steampunkové plošinovky Clockwork. Ta zaujala komunitu na greenlightu a okouzlila mimo jiné i svojí pohádkovou atmosférou, jež si brala inspiraci z Limba a z Braid, odkud také pramení vypůjčená mechanika hrátek s tokem času. Oznámení data doplnili i trailerem, který jej doprovodí.

Příběh Clockwork svede dohromady několik nepravděpodobných postav, jež se budou muset nově spoléhat jeden na druhého ve světě, kde jako černá ruka řádil smrtící mor. Záchranou a posledním útočištěm lidí byly mechanické a kovové obleky i budovy, které však drtí lidskou podstatu postav hry.

Z omšelého a neživého světa jakoby nebylo úniku, jenže pak tu jsou oni nepravděpodobní hrdinové a fakt, že cestování a časem je přeci jen možné. Co kdyby tedy existovala možnost navrátit se do doby, než onen mor začal v první řadě řádit?

A přesně takovéto ambice si klade mechanický hoch jménem Atto, který po staletí pracuje ve stejné fabrice a opravuje stále ty stejné „lidi“. Jenže po oněch staletích se mu v kapse proberou kapesní hodinky, představí se jako Milli a navrhnou Attovi nepravděpodobné dobrodružství s ještě nepravděpodobnějším výsledkem.

zdroj: Archiv

Milli byla nadějným vládním projektem na záchranu lidstva, jenže na její zdárné dokončení již nezbýval dostatek času ani prostředků. Důsledkem toho je Milli jediným přeživším prototypem stroje času, naivním, prostým a hlavně nejistým. Hlavním tvůrcem Milli je přitom otec hlavního hrdiny – Zepto. Ten se o zprovoznění tohoto netradičního hodinového stroku s vlastní duší pokoušel celá staletí, během nichž zájem vládních špiček upadl a které tímto přesunuly pozornost k podstatně důležitějším věcem, například k upevnění vlastní moci.

Jenže byrokracie není tím největším nepřítelem a za obzorem na hrdiny čeká ještě jedno nebezpečí – mechanické monstrum jménem Hour, šílený experiment a bestie poskládaná ze spousty kovem uvězněných zvířat.

Samostatnou postavou by pak mělo být i město, v němž se příběh Clockwork odehrává. Lokace pojmenovaná Watchtower je nadále rozdělená do několika dalších čtvrtí (Poisonville, Grindtown, Crystal Heights a Spire). Každá taková pak samozřejmě nabízí osobité prostředí skládající se z více než 60 ručně kreslených úrovní.

Clockwork dorazí na Steam na PC již 11. října. Verze pro Mac by měla na stejné místo dorazit údajně v těsném závěsu.

Nejnovější články