Teplákovka, vodka a krev – brzy vyjde brutální mlátička Mother Russia Bleeds
zdroj: tisková zpráva

Teplákovka, vodka a krev – brzy vyjde brutální mlátička Mother Russia Bleeds

11. 8. 2016 10:13 | Novinky | autor: Aleš Smutný |

Trvalo to déle, než jsme čekali, ale Matička Rus se blíží. Nemyslím tím možnou expanzi Ruska, ale opravdu svéráznou mlátičku Mother Russia Bleeds od francouzského studia Cartel, v níž nechybí krev, absurdita a opravdu nihilistický pohled do posledních okamžiků Sovětského svazu. Samozřejmě v alternativní realitě, která tvůrcům umožní do hry dodat několik fantasknějších prvků. Nicméně, její hratelnost nestojí ani tak na příběhu, jako na ryzím beat ‘em up masakru, do kterého se můžete pustit ve čtyřech hráčích.

Nicméně, příběh tu bude. Zhostíte se role jednoho (až čtyř) pouličních bijců, které režim uvěznil, což je vehnalo do spárů drog. Teď jsou na svobodě a přišel čas zúčtovat se vším a se všemi – režimem, gangstery, kteří se jim postaví do cesty, drogovou závislostí i několika lahvemi vodek. Nutno říct, že jak naznačují první dojmy z hraní od Kuby Kováře z loňska, ten boj s drogami moc nevychází, protože bez drog se bojuje mnohem, mnohem hůř.

Devolver Digital oznámili, že hra vyjde 5. září na PC, Mac a Linux, přičemž nový trailer ukazuje, že na brutalitě hra rozhodně neubrala a spíš ještě přitlačila na pilu. Motorovou. Zaseknutou v těle barového vyhazovače. Pixelart, který se zde ukazuje je vážně povedený, protože ukazuje všechny potřebné detaily a uděláte si jasný obrázek o tom, co vidíte – a navíc opravdu skvěle vystihuje retro atmosféru upocených betonových klecí na přelomu 80. a 90. let. Tohle by mohla být příjemná, absurdní, brutální exkurze do míst, kam hry moc často nezavítají. Raději.

zdroj: Archiv

Nejnovější články