Ručně kreslená hororová skákačka Sundered vám postaví do cesty obří bossy i vlastní šílenství
zdroj: tisková zpráva

Ručně kreslená hororová skákačka Sundered vám postaví do cesty obří bossy i vlastní šílenství

27. 9. 2016 13:28 | Novinky | autor: Václav Pecháček |

Krásná vikinská rubačka Jotun z minulého roku se mladému kanadskému studiu Thunder Lotus Games velice povedla, a tak není divu, že si pro vás přichystali další ručně kreslený nášup. Tentokrát ale zapomeňte na drsné chlapíky v historicky nepřesných rohatých helmách, protože nový projekt Sundered se přesune do vod ještě výrazně temnějších, než je Severní moře. Čeká vás podivné podzemí plné příšer, které jako by vypadly z Lovecraftova šíleného univerza. Připravte se na zběsilý úprk a častou smrt.

Oproti Jotunu se toho změnilo hodně, například úhel kamery, kvůli kterému Sundered vypadá jako klasická plošinovková skákačka. Ale některé prvky zůstávají – například obrovští bossové, kteří budou tvořit ještě tvrdší oříšek, než nespočetné hordy jejich odporných přisluhovačů. Z traileru je jasné, že setkání s nimi se často změní v opravdu hodně výbušnou záležitost.

Strach je namístě. Zvlášť proto, že se nebudete strachovat jen o bezpečí a pohodlí své tělesné schránky, ale také samotné mysli. Jedním z témat Sundered (a samozřejmě také Lovecraftových děl) je postupně mizející příčetnost, již erodují neskutečné hrůzy útočící na vaše smysly. A pokud vztáhnete ruce po moci, která vám pomůže přežít, tedy po tajemných, prastarých, prokletých relikviích... Inu, možná snáz porazíte velké zlé potvory, ale musíte se zamyslet nad tím, co to udělá se samotnou podstatou vašeho lidství.

Co si budeme povídat, Sundered by se na cédéčku „Pět zvířátkových her pro nejmenší“ asi moc nevyjímala. A to tím spíš, že autoři slibují více možných konců, což naznačuje nějaká ta těžká rozhodnutí s dalekosáhlými důsledky. Hezké a temné najednou, že? Tahle hororová cesta se všem fanouškům otevře někdy v roce 2017.

zdroj: Archiv

Nejnovější články