Quantum Replica kombinuje kyberpunk a hrátky s časem
zdroj: tisková zpráva

Quantum Replica kombinuje kyberpunk a hrátky s časem

3. 8. 2016 10:41 | Novinky | autor: Václav Pecháček |

Hrátky s časem nejsou žádná legrace. Často se můžou strašlivě zvrtnout a výsledkem může být nanicovatá hra, jak dokázalo nedávné zklamání v podobě neslané nemastné Quantum Break. A ovlivňování časoprostorové kontinuity si jako svůj tahák zvolila i další hra s podobným názvem, ale zcela jiného žánru – stealthová akce Quantum Replica.

Základní nastínění příběhu vám nejspíš okamžitě připomene některé klasiky s kyberpunkovou tématikou. Zběsilá urbanizace v budoucnosti způsobí situaci, kdy většina lidí žije v gigantických metropolích. Ta vůbec největší z nich je hlídaná autoritářskými bezpečnostními složkami, které sledují a ovládají naprosto všechno. Tedy kromě vás, protože vy nepatříte k oficiálně registrovaným občanům. Jste svobodní. A to se vládnoucí vrstvě pochopitelně nelíbí a jde vám po krku.

Vašimi hlavními spojenci ve snaze uniknout nepřátelům by mělo být plížení, hackování a již zmiňovaná manipulace s časem. Čeká vás obrovské město budoucnosti, které můžete prozkoumávat dle libosti – tedy pokud se vám podaří odemknout jeho jednotlivé části. Spolu s prostředím napěchovaným bonusy, tajemstvími a skrytými cestami se tak tvůrci nezdráhají hru zařadit do žánru metroidvania.

Pokud byste si chtěli Quantum Replica hned teď vyzkoušet, máte smůlu. Tedy alespoň pokud stejně jako hlavní hrdina neumíte ovlivňovat čas. Hra by totiž měla vyjít na PC až v prvním kvartálu příštího roku, na konzole dokonce ještě o pár měsíců později. Do té doby vám nezbývá, než se podívat na první trailer.

zdroj: Archiv

Nejnovější články