První Yakuza se vrací v propracovaném remasteru Kiwami
zdroj: tisková zpráva

První Yakuza se vrací v propracovaném remasteru Kiwami

13. 4. 2017 12:23 | Novinky | autor: Aleš Smutný |

Po úspěchu Yakuza 0, která se ve zcela novém příběhu podívala na začátek cesty hlavního hrdiny celé série Kazumy Kirjúa, dostanou hráči na PS4 možnost zahrát si dvanáct let po jeho vydání první díl. Jeho remaster vyjde 29. srpna, nese název Yakuza Kiwami a rozhodně nejde o nějakou rychle splácanou předělávku. Velká část hry byla přepracovaná od základu, grafika je v HD, dialogy byly opět nadabovány původními herci, přibyla půlhodina nových filmečků a vše to poběží v 1080p a 60 FPS.

Pro západní hráče je to první šance, jak si začátek celé ságy zahrát od roku 2005, protože remastery na Wii U a PS3 vyšly jen v Japonsku. Pro ty, kteří hráli Yakuza 0 půjde o chronologické navázání příběhu. Příběh hry začíná ve chvíli, kdy se Kazuma po deseti letech vrátí z vězení poté, co si odseděl trest za vraždu svého bosse – ovšem místo pravého viníka, svého nejlepšího přítele Akiry Nišikiho. Po deseti letech je ale vše jinak. Kazuma byl vyloučen z klanu, Nišiki odhodil všechny zábrany a chce jej zabít a do toho je tu ztracených 10 miliard jenů.

zdroj: Vlastní

Ačkoliv se do hry dá naskočit i v dalších dílech, musíte často dohánět některé vztahy pomocí herní encyklopedie nebo internetu. Yakuza Kiwami je tak ideální pokračování nového prequelu Yakuza 0. Hrát ji bude mít smysl i pro ty, kteří si hrou jednou prošli. Jak už bylo řečeno, ve hře je půlhodina nových filmečků, které mají více vykreslit některé části příběhu.

Navíc zde bude nový prvek, který se jmenuje Majima Everywhere, kdy se vás bude snažit neustále přepadnout a porazit Goro Madžima. Nikdy nevíte, kdy se na vás vrhne v nějakém šíleném převleku. SEGA navíc připravila i větší systém, jak hráčům přiblížit spletitý děj, tím spíš, že příští rok vyjde na západě Yakuza 6. Na oficiálních stránkách tak můžete začít číst komiks, který bude pravidelně vycházet a především je zde interaktivní časová linie a profily postav.

Nejnovější články