Podmořský horor Narcosis vás vyděsí už na konci března
zdroj: tisková zpráva

Podmořský horor Narcosis vás vyděsí už na konci března

20. 3. 2017 12:03 | Novinky | autor: Václav Pecháček |

Ne. Ne, ne, ne. Nnnne. Survival horor Narcosis hrát v žádném případě nebudu. Klaustrofobní pocit pramenící z faktu, že jsem uvízl na dně oceánu v půltunovém potápěčském obleku a nemůžu pryč, bych snad ještě rozdýchal, ovšem odporní obrovští bílí pavouci prýštící z temné jeskyně už jsou přece jen trochu moc. Myšlenka, že si tuhle milou adventuru pustím ve VR, mě děsí dvojnásob. Pokud jste uhnětení z onačejšího těsta, možná vás potěší, že Narcosis konečně dostala datum vydání, a to úterý 28. března.

Protagonista hry v novém traileru tvrdí, že v hlubinách nezešílel. Nevěřím mu ani slovo. Zní příliš klidně, jeho tón je příliš konverzační. Nehledě na to, že spousta věcí, které na něj ve videu bafají, snad ani nemůže být skutečná a vsadil bych se, že půjde o výplody jeho stále chořejší mysli. Vývojáři ostatně tvrdí, že „Narcosis je zakořeněná v realitě, ale prostoupená surreálnem,“ takže pokud se na dně moře běžně nepotulují facehuggeři a oživlé potápěčské obleky, nejspíš to znamená, že hlavnímu hrdinovi šplouchá na maják.

zdroj: Archiv

Vaším úkolem je překonat překážky podmořského pekla pomocí primitivních pomůcek, mezi něž patří nůž či baterka. Ale pozor, kyslíku není nazbyt, a když vaše postava začne panikařit, brzy ho bude ještě méně. Takže hlavně žádný strach! Narcosis sice bude k dispozici pro Oculus Rift i HTC Vive, ale užít… no dobrá, zahrát si ji můžete klidně i bez virtuální reality. Krom PC vyjde také na Xbox One.

Nejnovější články