Nostalgické JRPG I am Setsuna vyšlo na Nintendo Switch
zdroj: tisková zpráva

Nostalgické JRPG I am Setsuna vyšlo na Nintendo Switch

6. 3. 2017 12:40 | Novinky | autor: Václav Pecháček |

Skvělá zpráva! Na konzoli Nintendo Switch vyšlo JRPG I am Setsuna od Tokyo RPG Factory a Square Enix! Že nevíte, o co jde? Nevadí, přečtěte si některý z našich starších článků! Třeba tady… hm… Přísahal bych, že… Možná támhle? Taky ne? Ach. No dobře. Je načase veřejně přiznat, že jsme na loňské vydání PC verze tohohle fantasy dobrodružství opomněli. Dovolte, abych se tuhle chybu pokusil aspoň trochu napravit, tím spíš, že nové konzoli od Nintenda se hodí do startu každá hra.

Tak tedy, I am Setsuna se silně inspiruje legendárním Chrono Trigger z roku 1995 a klasikami žánru JRPG všeobecně. Samozřejmě přichází s některými technickými úpravami, jak se na moderní hru sluší a patří, ale v jádru jde o tradiční hardcore taktickou záležitost, v níž provádíte svou družinku po mapě světa a dostáváte se do bitev využívajících pseudo-tahový systém ATB, kromě Chrono Triggeru známý třeba taky díky sérii Final Fantasy. Připravte se na hodně dumání, kdy s kým kam zaútočit, a na hodně loadingů, když vás místní tuzí bossové nevyhnutelně zadupou do země.

Zatím nic moc šokujícího, že? Tak schválně co řeknete na tohle. Cílem titulní hrdinky Setsuny je její vlastní smrt. Místní zemi ohrožuje jakási potvora, a ta každý rok vyžaduje lidskou oběť, aby nezačala řádit. No a tenhle rok volba padla na naši milou Setsunu, která se s pomocí svých spojenců musí pustit do obtížné cesty napříč krajem, aby se mohla obětovat. Optimistická propozice. I když se samozřejmě můžete vsadit, že všechno nakonec bude trošku složitější, než to na první pohled vypadá.

Průzkum rozlehlého světa, obtížné přemýšlivé bojování, pokec s psychologicky propracovanými kamarády, emocemi nabitý příběh, to je ve zkratce I am Setsuna. Máte-li zájem o PC verzi, najdete ji na Steamu. Hra vyšla taky na PlayStation 4 a jak jsem psal výše, v tuhle chvíli už i na Nintendo Switch. 

zdroj: Archiv

Nejnovější články