LEAVES – The Journey připomíná hry od Amanity a zavede vás do země Ovocňáčků
zdroj: tisková zpráva

LEAVES – The Journey připomíná hry od Amanity a zavede vás do země Ovocňáčků

8. 3. 2017 18:33 | Novinky | autor: Václav Pecháček |

Logická adventura LEAVES – The Journey svým specifickým grafickým stylem využívajícím skutečné materiály spolu s prazvláštními kreslenými kreaturkami na první pohled připomíná třeba Samorost 3 nebo jiná díla studia Amanita Design. Ve skutečnosti se ale jedná o projekt německého studia ZAR21 vedeného malířkou, sochařkou a grafickou designérkou Eve Nohlovou. Podíváte se v něm do pohádkové země Mononino, v níž malý nárůdek Ovocňáčků poztrácel listy ze svého životadárného stromu. A vy je pro ně musíte získat zpátky.

Připravte se na spoustu tradičních hádanek, hlavolamů, klikání a objevování pravidel tohoto podivného světa. Musíte sbírat informace s vodítky a následně z nich poskládat řešení výzev či miniher, protože pokud to neuděláte, Ovocňáčkové jsou v pytli. A to si rozhodně nechcete vzít na svědomí, zvlášť když to vypadá, že za jejich ztrátu nějakým způsobem můžete vy sami a váš nečekaný příchod do země Mononino.

zdroj: Archiv

LEAVES – The Journey vyšla včera a na Steamu ji pořídíte za 8 euro, ovšem vězte, že jde pouze o první část širšího příběhu. Ta druhá, finální, vyjde poněkud bizarně už za týden, 14. března. Jmenuje se LEAVES – The Return a pojednává o další velice podobné katastrofě. Ovocňáčkové se sice přestěhovali na jiný strom, ale vítr jim zase odfoukl všechno listí, a to je opět potřeba posbírat. Takže pokud se vám první díl zalíbí, hned za rohem na vás čeká další surrealistické dobrodružství.

Nejnovější články