Kiplingovská adventura Kim před vás během pěti let života předloží řadu rozhodnutí
zdroj: tisková zpráva

Kiplingovská adventura Kim před vás během pěti let života předloží řadu rozhodnutí

11. 10. 2016 13:31 | Novinky | autor: Honza Konfršt |

Kim se odehrává v koloniální Indii a přímo vychází z Kiplingova stejnojmenného románu. Žánrově jde o adventuru se survival prvky a částečně procedurálně generovaným prostředím, která je dělaná pro opakované hraní. Pokud jste již zkusili early access verzi hry nebo jste se začetli do naších prvních dojmů, víte, že ve hře se ujímáte role teprve třináctiletého sirotka. 

Toho čeká pětiletá pouť otevřeným a částečně procedurálně generovaným světem, ve kterém je tím hlavním úkolem přežít a dožít se osmnáctých narozenin. Prostředků je přitom k mání celá škála – lze kupříkladu žebrat a nikomu tím neublížit. Kýžené rupie ale můžete získat i skrze krádeže a třeba i za pomocí vražd. Jde jen o to, na co máte žaludek a k čemu se vlastně odhodláte. Morálními volbami je hra přitom údajně přímo prošpikovaná.

Jádro hry však přitom spočívá zejména v textové adventurní složce. Skrze květnaté dialogy tak lze dokázat skutečně ledacos, bez znalosti pokročilé angličtiny se však ve hře nehnete. Převaha textů je jednou ze zásadních výtek zmíněných prvních dojmů – dialogy jsou sice napsané skvěle a je radost se jimi probírat (tedy za předpokladu, že jim dostatečně rozumíte), zbytek herního obsahu je ale chudý a je otázkou, nakolik se tato situace změnila. Kim opustí early access a vyjde v plné verzi již 24. října.

zdroj: Archiv

Nejnovější články