HD verze Grim Fandango vyjde na konci ledna a na konzole míří i Broken Age a Day of the Tentacle
zdroj: tisková zpráva

HD verze Grim Fandango vyjde na konci ledna a na konzole míří i Broken Age a Day of the Tentacle

6. 12. 2014 22:17 | Novinky | autor: Petr Poláček |

Tim Schafer se s lidmi od Sony kamarádí natolik, že krom remasteru adventury Grim Fandango vyjde na PS4 a PS Vita časem i upravená verze Day of the Tentacle, nová hra Gang Beasts a kompletní verze zatím nedokončené adventury Broken Age – ve stejný den, jako vyjde PC verze. A protože nechci rozvíjet konspirační teorie o tom, jestli se vývoj Broken Age pro všechny zpozdil kvůli souběžnému vývoji konzolové verze (možná na ní pracovalo stejné studio, které za Double Fine vyvíjí Grim Fandango Remaster), pošlu zájemce do článku, kde najdou nejenom trailer na podivnou hru Gang Beasts, ale hlavně záběry z HD verze Grim Fandangno, která pro PS4 a PS Vita vyjde 27. ledna příštího roku. Jestli datum platí i pro PC, Mac a Linux verze, to bohužel nikdo neví.

Záběry videa z Grim Fandango Remastered představují už dříve zmíněná vylepšení. Hlavně nově nahranou hudbu (orchestr z Melbourne) a textury ve vysokém rozlišení. Bohužel není k vidění rovněž zmíněná úprava velikosti obrazu ze 4:3 na 16:9. Snad ale ve hře nebude chybět, i když je pravda, že scénář a dialogy jsou natolik zajímavé, že by si na pruhy po stranách za chvilenku zvykl každý.

zdroj: YouTube.com

Rád bych napsal něco bližšího i o konzolové verzi Day of the Tentacle, ale Schafer a kolega ze Sony ji pouze zmínili a hned přešli na jiné téma. Zkrátka někdy bude. Tak se podívejte, co je vlastně zač Gang Beasts.

Nejnovější články