Handheldový Batman vychází na PC a konzolích
zdroj: tisková zpráva

Handheldový Batman vychází na PC a konzolích

1. 4. 2014 17:46 | Novinky | autor: Petr Poláček |

PC verzi Batman: Arkham Origins Blackgate – Deluxe Edition můžete na Steamu kupovat už dnes, PS3 a X360 verze zítra a na Wii U hra vyjde někdy v průběhu dubna. Vydávat hru na apríla se bůhví proč nezdá být nejlepší nápad, ale když se nad tím zamyslíte, Warner Bros. vlastně nic nebrání.

Apríl dočasně paralyzuje pouze fungování internetu, ale jinak se svět točí dál, což v batmanovském univerzu znamená, že Batman musí opět nastoupit do služby a nakopat desítky zločineckých zadků. Svědkem hry na netopýra a myš se tentokrát stanou zdi vězení Blackgate, jehož vedení tři měsíce po událostech v Batman: Arkham Origins přebrala skvadra známých tváří v čele s Jokerem a jemu podobným.

Původní verze Batman: Arkham Origins Blackgate pro handheldy PS Vita a 3DS upřímně řečeno z kritického hlediska moc nezazářila. Veskrze průměrná nebo mírně nadprůměrná hodnocení nejsou nejlepší pozvánkou k hraní Deluxe verze, za kterou třeba na Steamu utratíte, podle mého přemrštěných, 20 euro.

Deluxe edice hry se oproti handheldovým liší spíše v detailech a několika výraznějších prvcích. Nové oblečky si může Warner Bros. s radostí strčit za ...zpět do šuplíku, ale užitečná by mohla být nově zpracovaná (přehlednější) mapa pro snadnější pohyb lokacemi. Soudě dle nových obrázků a videa nepůsobí marně ani grafická vylepšení, kterých se tvůrci při portování hry z handheldu dopustili, zatímco dopad přidání prostorového 5.1 zvuku nezbude než teprve ověřit.

...

Obsahová stránka Deluxe edice nic zázračného oproti kapesním verzím nepřináší. Nové střety s nepřáteli, již zmiňované oblečky pro Batmana a nové stupně obtížnosti jsou sice fajn, ale na zadek se z toho člověk neposadí. Nezbývá proto doufat, že tvůrci ze studia Armature při portování hry poladili i hratelnost, což znamená zejména úpravu tempa a dynamiky soubojů. Brzy se přesvědčíme.

A pokud to někomu nedošlo ze záběrů nového videa, Batman: Arkham Origins Blackgate – Deluxe Edition se řadí do škatulky 2.5D her, které hrajete při pohledu z boku s občasnou možností potýkat se s překážkami i nepřáteli směrem dovnitř obrazu. Video je ale názornější, pokud si chcete udělat konkrétní představu.

Nejnovější články