Final Fantasy XV rozšířila druhá verze třinácté kapitoly a první DLC s Gladiolem
zdroj: tisková zpráva

Final Fantasy XV rozšířila druhá verze třinácté kapitoly a první DLC s Gladiolem

30. 3. 2017 12:08 | Novinky | autor: Václav Pecháček |

Final Fantasy XV, dle našeho názoru nejlepší RPG roku 2016, byla rozšířena o nový obsah, a chystá se i další nadílka. Před pár dny vyšel březnový update, který je zajímavý především tím, že přidává novou cestu skrze 13. kapitolu hry. Tu totiž spousta hráčů nesnášela a považovala ji za nudnou a příliš protahovanou. Včera pak vyšlo také DLC Episode Gladiolus, v němž zažijete dobrodružství v kůži svého parťáka ze základní hry. A to samé přinese i chystaná Episode Prompto, která se představuje prvním trailerem.

Třináctá kapitola se hráčům nelíbila, protože jim odebrala jejich vybavení a nechala je procházet dlouhatánské podzemí. A tak se tvůrci rozhodli, že všechny nářky vyslyší, a přidali do hry možnost řečené podzemí projít z perspektivy svých společníků. Tím by měli nespokojence upokojit. A pro hráče, kterým se kapitola líbila v původní podobě, se v praxi nemusí nic změnit, protože původní možnost hrát za prince Noctise stále zůstává.

zdroj: Archiv

V DLC Episode Gladiolus si pochopitelně zahrajete za Gladiola, bodyguarda hlavního hrdiny, a to ve chvíli, kdy opustil ústřední příběh původní hry. Těšit se můžete na nový bojový styl preferující blokování a protiútoky a také na Cora Leonise, který se v původní hře vlastně jen mihnul. Dále se vám otevřou další části světa Eos, které můžete libovolně prozkoumat, a speciální předměty, které se přenesou i do základní hry. DLC by mělo trvat 2 až 3 hodiny a přijde vás na 5 dolarů.

Podobně by na tom měla být i Episode Prompto. Ta se pro změnu soustředí na věrného, veselého (a velmi často neskutečně otravného) fotografa a pistolníka z původní hry, ale má o dost vážnější tón, než byste od příběhu o Promptovi možná čekali. Alespoň tomu nasvědčuje úvodní trailer. Sníh, melancholické hudební podtóny, očividně velice vystresovaný, rozpolcený hrdina… a pistole v jeho ruce mířící na postavu zhroucenou na zemi. Přesné datum vydání prozatím neznáme, ale snad by to mělo být někdy v červnu.

zdroj: Archiv

Nejnovější články