EA nespustí SW: The Old Republic dříve než v dubnu 2011
zdroj: tisková zpráva

EA nespustí SW: The Old Republic dříve než v dubnu 2011

1. 12. 2010 11:08 | Novinky | autor: Petr Poláček |

Sci-fi MMO Star Wars: The Old Republic je pro EA nejnákladnější projekt v pětadvacetileté historii firmy, prohlásil letos květnu CFO Electronic Arts Eric Brown a dodal, že se EA prozatím vyhýbá upřesnění definitivního termínu spuštění hry, ale dříve než v březnu 2011 to nebude.

Star Wars: The Old Republic zdroj: tisková zpráva

A zatímco už prvním hráčům přichází pozvánky do uzavřeného betatestu, přišel Eric Brown během Credit Suisse 2010 Technology konference, vůbec poprvé oficiálně, s upřesněním termínu spuštění hry: dojít by k tomu mělo během fiskálního roku 2012, který pro EA začíná dubnem 2011.

Tím pádem by hra teoreticky mohla stihnout jarní termín, o kterém letos v lednu hovořil na oficiálním fóru Sean Dahlberg. Podle všech indicií ale nelze spoléhat, že hra mezi hráče hrdě nakročí už v dubnu nebo v květnu – právě s ohledem na to, že se pro EA jedná o velmi nákladnou akci a zatím ani neznáme spoustu podstatných informací, jako třeba zamýšlený obchodní model. Free-to-play variantu a mikrotransakce lze však, jako validní možnosti, zřejmě vyloučit okamžitě: v té části své řeči, kde Brown hovořil o F2P hrách, žádná zmínka o SW:TOR nepadla. Záznam vystoupení si můžete poslechnout sami tady, zatímco prezentace Erica Browna je v pdf formátu dostupná odsud (pozor, přímý link).

Nejnovější články