Chystané hry pro 3DS a Wii, které stojí za vaši pozornost
zdroj: tisková zpráva

Chystané hry pro 3DS a Wii, které stojí za vaši pozornost

1. 3. 2012 15:42 | Novinky | autor: Petr Poláček |

Kdepak jsou všechny ty modré oceány a takřka stoprocentní zacílení na casual hráče, milé Nintendo? Naštěstí dávno v trapu, Nintendo samozřejmě potřebuje i hardcore hráče, protože právě ti dělají platformě největší promo a nejvíce si kupují. A tak je lineup Nintenda na letošní jaro a léto (a částečně i zbytek roku) zaměřen právě na ně, na hráče tělem i duší.

Zvětšit zdroj: tisková zpráva

Už před pár dny vyšlo očekávané JRPG pro Wii Last Story, jehož recenzi připravujeme. Stojí za ním Hironobu Sakaguči, dlouholetá tvář série Final Fantasy a spoluautor parádního titulu Lost Odyssey. Příští týden, 8. března, vyjde očekávaný remake Metal Gear 3D pro handheld 3DS. Ještě jsme plnou hru neviděli, ale demo je na 3DSware k dispozici (dosti podrobné dojmy z něj sepsal na blogu Dave de Sade) a magazín Edge si hru velmi pochvaloval.

23. března konečně vyjde zajímavý akční mišmaš Kid icarus: Uprising na 3DS a 5. dubna vyjde na té samé platformě Rhythm Thief and the Emperor’s, což je slibná hudební puzzle adventura od Segy. No a 15. dubna mohou majitelé Wii očekávat akční RPG Pandora’s Tower, které se tváří hodně mysteriózně a popravdě asi nebude úplně pro všechny. Kvality však hře neupírám, zvlášť ne takto dopředu.

Z dalších her, které určitě chci zmínit, je na přelom roku 2012 a 2013 připravovaná tahovka Fire Emblem pro 3DS, ale i na 25. května naplánovaný Mario Tennis Open. Sportovní hra s Nintendo postavičkami patří do tradiční série, která se v tomto díle bude soustředit spíše na multiplayer, což dává smysl.

V polovině března konečně vyjde i 3DS verze Rayman Origins a někdy na 2. kvartál tohoto roku je naplánováno vydání hororovky Spirit Camera: The Cursed Memoir pro 3DS. Pokud ve vás název nic neevokuje, tak je to duchovní nástupce kultovní série Project Zero od Tecma, ve které honíte duchy kamerkou. Spirit Camera vyjde s celkem 16 AR kartičkami (stylizované jsou do "fialového deníčku"), které budou zapojeny do řešení hádanek a chytání duchů, na což jsem velmi zvědav.

Lineup Nintenda na tento rok je samozřejmě plný celé řady dalších titulů, jejichž kompletní seznam najdete za tímto odkazem.

Nejnovější články