Češtinu pro PC verzi Grand Theft Auto V obstarají s podporou Cenegy a Xzone fanoušci
zdroj: tisková zpráva

Češtinu pro PC verzi Grand Theft Auto V obstarají s podporou Cenegy a Xzone fanoušci

26. 8. 2014 14:32 | Novinky | autor: Petr Poláček |

Přesný termín vydání PC (a PS4 i Xbox One) verze Grand Theft Auto V zatím neznáme, ale až hra někdy v průběhu letošního podzimu (snad) vyjde, měly by být k dispozici i české titulky. Cenega (český distributor hry) vyřešila nechuť Rockstaru lokalizovat GTAV do češtiny tím, že společně s internetovým obchodem Xzone sponzorují již téměř hotovou češtinu „fanouškovskou“, která vzniká s pomocí dat z X360 verze hry.

Dohoda tvůrců češtiny s Cenegou a Xzone znamená, že češtinu automaticky získají hráči, co si GTA V předobjednají/koupí na Xzone. Ostatní se dočkají také, ale se zpožděním, minimálně měsíčním dle informace na FB stránkách tvůrců češtiny.

Přesný termín vydání češtiny pro PC verzi samozřejmě nelze v této chvíli stanovit - nejenom proto, že neznáme termín vydání PC verze hry, ale též proto, že češtinu vytvořenou pro X360 verzi bude na PC verzi nutné nejdříve otestovat a případně se vypořádat s možnými problémy. 

Jak uvádí tvůrci češtiny, většinu textů už přeložili – zbývá překlad náhodných eventů a například korektura některých textů z vedlejších misí. Průběh překladu můžete sledovat na FB stránkách, brzy by  měli tvůrci spustit stránky, kde jim můžete na překlad přispět finančně a krom dobrého pocitu si tím zajistit přístup k češtině hned jak bude k dispozici bez nutnosti nákupu hry na Xzone.

Kvalitu překladu můžete posoudit sami na videích z X360 verze, která tvůrci češtiny doposud zveřejnili na YouTube.

Nejnovější články