Běloruské tahové RPG Legends of Eisenwald konečně vyjde v plné verzi
zdroj: tisková zpráva

Běloruské tahové RPG Legends of Eisenwald konečně vyjde v plné verzi

18. 5. 2015 11:33 | Novinky | autor: Aleš Smutný |

Zdá se, že brzy zamrzne peklo či naprší a uschne. Bělorusové ze studia Aterdux Entertainment po třech letech od úspěšného kickstarteru a celých pěti a půl rocích vývoje Legends of Eisenwald konečně oznámili, že vyjde plná verze hry. Ta se totiž od října 2013 na Steamu nacházela v early access verzi, což už mnoha backerům z Kickstarteru, včetně mne, přišlo jako už těžko akceptovatelné zpoždění. Plná verze hry by tedy měla být k dispozici 2. července.

Vědomi si toho jsou i vývojáři, kteří doprovodili oznámení o datu vydání i trailerem, několikerým poděkováním a také lehkou omluvou. „Děkujeme vám za trpělivost, protože vývoj trval déle, než jsme čekali – opravdu jsme nechtěli být v early accessu tak dlouho. Ale jsme nesmírně rádi, že hru konečně dokončíme. Proto prosím přijměte naši nejhlubší omluvu za toto velké zdržení, ale doufáme, že si hru užijete a bude zážitkem, v jaký jste doufali, když jste si ji koupili a podpořili nás.“

Žánrově je Legends of Eisenwald ryzím tahovým RPG či strategií se silnými RPG prvky. Díky košatému stromu schopností můžete svého hrdinu a jeho jednotky profilovat mnoha způsoby a RPG styl podpoří i nelineární vývoj děje, který závisí na vašich volbách v kampani. Styl hry je „low fantasy,“ kdy se mísí středověké, pseudohistorické zasazení s existencí magie, ale nemá tendenci prchat k vznešeným elfům a hrabivým trpaslíkům. Zvolíte si jednoho z hrdinů, naverbujete malou armádu a s ní vandrujete světem, vylepšujete ji, rozšiřujete a samozřejmě získáváte slávu a peníze.

Koncept hry prostě zní skvěle a já se těším, že si konečně zahraju plnou verzi, protože na trápení se s nedokončenou hrou jsem neměl chuť. Jen se trochu bojím, zda budou v plné verzi vychytány všechny chybky. Zjistíme to 2. července, kdy Aterdux půjde se svou kůží na trh. Prozatím se můžete podívat na nový trailer, který ze hry neukazuje nic a snaží se spíše navodit atmosféru. Tvůrci si jím ale splnili sen. Původně chtěli vytvořit podobné video ke kickstarterové kampani, ale chyběli lidé i zkušenosti s tvorbou podobného obsahu.

zdroj: Archiv

Nejnovější články