Cognition: An Erica Reed Thriller

Cognition: An Erica Reed Thriller

Články

Čtenářský GamesPlay: Adventurní sběr

V sérii našich Gamesplay videí se vám snažíme ukazovat a představovat zajímavé hry snad všech žánrů od strategií přes RPG a sportovní až po hry závodní. Letmý pohled na seznam her, které už jsme hráli a vysílali, ale naznačuje, že jeden žánr přeci jenom soustavně vynecháváme – adventury. Naštěstí máme čtenáře/diváka Martina Fialu, který dnes přijde do studia, aby za nás tento nedostatek odstranil a zahrál si hned několik kvalitních adventur, které v uplynulých měsících (letech) vyšly. Pohodlně se usaďte, tohle bude pořádná adventurní jízda.

Adventurní speciál #8: úspěch Gabriel Knight remaku rozhodne o vývoji Gabriel Knight 4

Do kickstarterovské mánie v roce 2012 naskočila i Jane Jensenová, dlouholetá scénáristka a designérka Sierry, známá především díky sérii Gabriel Knight. Za vybraných necelých 450 tisíc dolarů se pustila do vývoje dvou adventur, které dokončila v letošním roce. Obě hry jsou relativně čerstvé, Moebius vyšel v dubnu a remake Gabriel Knight: Sins of Fathers sotva před měsícem. Technologickým partnerem Jane byl v obou případech tým Phoenix Online, tvůrci kvalitní adventurní série Cognition: An Erica Reed Thriller. A právě s šéfem Phoenix Online Cesarem Bittarem jsme na konci léta během Gamescomu pořídili následující rozhovor.

Best of 2013: Nejlepší adventura

Herní průmysl funguje v pravidelných vlnách, které rok co rok přicházejí a odcházejí. Loňský rok s sebou nepřinesl pouze novou generaci konzolí a GTA V, ale také renesanci jednoho z nejtradičnějších herních žánrů vůbec. Skrze crowdfunding a německé vývojáře jsme se letos mimo jiné dočkali i obrody adventur všech podob a tvarů. Záplava klenotů to byla až tak intenzivní, že jsme si skoro každý týden mohli vybírat hned z několika kousků a zvolit nejlepší pětici bylo takřka nemožné.

Adventurní série Cognition skončí v polovině září čtvrtou epizodou

Než se 19. září přiřítí čtvrtá a poslední epizoda povedené adventurní minisérie Cognition: An Erica Reed Thriller, můžete se zatím podívat na trailer a několik nových obrázků, a přelouskat též pár nových informací. Tiskovka toho o čtvrté epizodě příliš mnoho neprozrazuje. Jen naznačí, že se Erica konečně střetne tváří v tvář s vrahem, na kterého nemusí její nadpřirozené schopnosti stačit.

V třetí epizodě thrilleru Cognition si zahrajete za vraha

Otázku z titulku pokládá krátký teaser na Cognition: An Erica Reed Thriller, který vývojáři ze studia Phoenix Online vydali společně s několika novými informacemi a obrázky. První dvě epizody The Hangman (recenze) a The Wise Monkey (recenze) jsou už za námi a před námi je třetí epizoda, s podtitulem The Oracle. Jestli vývojáři vykecají vraha ještě před poslední čtvrtou epizodou, se dozvíme už 16. května, kdy má The Oracle vyjít.

Druhá epizoda thrilleru Cognition je dle Jane Jensen „fakt ostrá“

První epizoda adventurní série Cognition: An Erica Reed Thriller od studia Phoenix Online a Jane Jensen byla velkým a příjemným překvapením, takže jsou tu objektivní důvody, proč vás informovat o termínu vydání episody druhé, která s podtitulem The Wise Monkey vyjde pro PC a Mac už 30. ledna (kdy vyjde i naše recenze). V první epizodě jste se mohli seznámit s nadpřirozenými schopnostmi a trpkým osudem hlavní hrdinky a epizoda druhá už vás bez ptaní uvrhne do víru vyšetřování případu sériového vraha známého pod přezdívkou Wise Monkey.
Hodnocení
GAMES.cz
8/10
Datum recenze:
11. října 2013
Recenze