Ubisoft našel partnery pro produkci Assassin's Creed filmu
zdroj: tisková zpráva

Ubisoft našel partnery pro produkci Assassin's Creed filmu

22. 10. 2012 17:48 | Byznys | autor: Petr Poláček |

Pokud vůbec existuje šance, že z některé filmové adaptace videoherního námětu vyleze ne špatný, ne průměrný, ale opravdu kvalitní film, tak to je podle mého chystaný Assassin’s Creed projekt od Ubisoftu a… dle dnešní tiskovky Foxu a New Regency. Filmové zpracování AC série je tak na konto nedávných a dnešních informací jediným projektem svého druhu, které zjevně nechcípl v momentě svého oznámení – jak jsme toho obvykle svědky.

Každopádně, pojďme ke konkrétním informacím. Už dříve bylo oznámeno, že si Ubisoft pro hlavní roli a zároveň pro roli producenta sehnala hereckou star první třídy - Michaela Fassbendera, což určitě uzavření dohody s New Regency a 20th Century Fox výrazně napomohlo.

Obě dvě strany, reprezentované za New Regency Bradem Westonem a za Ubisoft Motion Pictures Jean-Julienem Baronnetem, se v dnešní tiskovce dušují, jak jim nesmírně záleží na výsledné kvalitě filmové adaptace AC série. A třeba Ubisoftu to opravdu věřím, protože si kvůli předchozím průšvihům, třeba s filmovou adaptací Prince z Persia, založila firma i vlastní filmovou divizi.

Její šéf, Jean-Julien Baronnet, v tiskovce nastínil, že by všechny potřebné propriety k zahájení natáčení (režisér, obsazení, scénář) měly být pohromadě do léta 2013. S vývojem scénáře, pokud se to tak dá říci, se přitom začalo okamžitě po uzavření dohody a Ubisoft se chce na jeho výsledné podobě velmi intenzivně podílet. Jméno hlavního scénáristy však zatím oznámeno nebylo, jestli už tedy tahle pozice vůbec byla někým obsazena.

Jak už bylo uvedeno v posledním článku o AC filmu, Ubisoft hodlá skrze svou filmovou divizi protlačit na stříbrné plátno i další oblíbené značky, zejména Splinter Cell a Ghost Recon. Pokud jde čistě o mě, tak skutečný potenciál na dobrý a zajímavý film má ale právě Assassin’s Creed. Přeci jenom, už samotná herní předloha skýtá tolik možností, že by neměl být problém vybrat si dobu ani zápletku, což by v případě Splinter Cell či Ghost Recon filmů bylo poněkud obtížnější.

Nějakou dobu se teď asi o AC filmu nebude hovořit, protože je přeci jenom nutné dát do kopy všechny organizační záležitosti. Ubisoft by za ideální situace rád vyrukoval s filmem už příští rok na podzim, kdy hodlá vydat další hru v sérii. Na to konto tedy doufám, že to nastávající ticho okolo projektu nebude trvat rok, dva roky ani tři roky a potom se tiše někdo zmíní, že celý deal šel do kopru a práva na zfilmování AC má třeba, třeba Uwe Boll. I když, pro jistý segment hráčů by i jeho adaptace mohla být zajímavá...

Nejnovější články