Tvůrci Painkillera a Bulletstorm založili nové studio
zdroj: tisková zpráva

Tvůrci Painkillera a Bulletstorm založili nové studio

11. 10. 2012 17:27 | Byznys | autor: Petr Poláček |

Odchod trojice zkušených vývojářů a spoluzakladatelů polského studia People Can Fly byl nejdříve propírán jako náznak nějakých problémů, respektive prchání krys z naklánějící se paluby. Velmi rychle se ale všechno vysvětlilo tím, že Epic koupil zbylý podíl v People Can Fly právě od Chmielarze a spol., studio tak aktuálně patří Epicu celé a pro Adriana Chmielarze, Andrzeje Poznanskiho a Michala Kosieradzkiho to byl impuls, aby se posunuli dál a rozjeli opět něco vlastního. A dnes už víme, že to nové je zase vývojářské studio zvané The Astronauts.

Mike Capps z Epicu už při oznámení odchodu jmenované trojice vývojářů naznačoval, že s nimi Epic bude dále spolupracovat a nyní se to jenom potvrzuje. Austronauti na svých stránkách oznamují, že s Epicem uzavřeli dlouhodobou spolupráci a budou pro vývoj svých projektů používat Unreal Engine, s nímž ostatně pracovali několik posledních let při vývoji Bulletstorm a chystaného titulu Gears of War: Judgment.

První hra by měla z Astronautů vylézt už v příštím roce, ale detaily od nich zatím nechtějte, dnes ještě ne. Neznamená to však, že byste po přečtení těchto pár řádků měli na nový vývojářský tým zapomenout. Kdepak, jen si pěkně prošmejděte jejich stránky, protože jsou to hraví kluci a kupříkladu tam rozebírají genezi svého parádního loga – už jen z toho musíte nutně dojít k závěru, že parta těchto tří lidí překypuje kreativitou a chutí něco dělat, snad něco zajímavého. Držme jim pěsti, protože jestli se jim to „něco“ podaří, těžit z toho bude kdo? No přece my všichni.

 

Nejnovější články