SEGA sází v EU na Sonica, Total War a Football Manager
zdroj: tisková zpráva

SEGA sází v EU na Sonica, Total War a Football Manager

13. 10. 2010 6:19 | Byznys | autor: Karel Klein |

Zkušený matador (nejenom) videoherního byznysu (launchoval v EU původní PlayStation, působil v...

Zkušený matador (nejenom) videoherního byznysu (launchoval v EU původní PlayStation, působil v BMG) a nový šéf společnosti SEGA pro Evropu Jurgen Post se v rozhovoru pro MCV rozpovídal o plánech do budoucna. Především vyzdvihl několik značek, které podle něj mají vydavateli s centrálou v Japonsku zaručit stabilitu. A jsou to následující: Total War (Shogun 2: Total War vychází v březnu příštího roku), Sonic (kterého čeká hned několik zářezů na pažbě napříč platformami), Football Manager (jehož nejnovější inkarnace brzy vstoupí na trh) a nakonec také Virtua Tennis (konkurence „českého“ Top Spin 4 od 2K Czech).

Od každé z těchto značek se na území starého kontinentu čekají zelená čísla a tím pádem i upevnění pozice společnosti SEGA jakožto „úspěšného, středně velkého vydavatele“. Tento statut totiž v poslední době ohrozilo hned několik jiných IP. Konkrétně zpackaný (to tvrdí Jurgen Post, ne my!) Alpha Protocol nebo obstrukce kolem projektu Aliens: Colonial Marines od Gearboxu, do kterého byly vkládány velké naděje, aby se pak všeobecně rozneslo, že byl projekt zrušen. Naštěstí pro všechny fanoušky vetřelců studio Gearbox potvrdilo, že na hře stále pracuje.

Dále bude zajímavé sledovat, jak si povede pokus japonského studia Platinum Games (Bayonetta, MadWorld) o západně laděnou střílečku Vanquish, kterou SEGA uvede na evropský trh koncem tohoto měsíce.

Nejnovější články