Remasterování her má smysl, současní majitelé konzolí většinou původní verze nehráli
zdroj: tisková zpráva

Remasterování her má smysl, současní majitelé konzolí většinou původní verze nehráli

8. 10. 2015 13:54 | Byznys | autor: Aleš Smutný |

Jako ohraná deska zní debaty kolem remasterovaných edic her pro nové konzole. Jedním z nejpomýlenějších argumentů je „proč bych si měl tu samou hru kupovat dvakrát?!“ Odpověď je jasná – remasterované verze jsou určené pro velké fanoušky a pro hráče, co neměli možnost hrát hru, když vyšla pro konzole předchozí generace. Potvrzují to třeba vývojáři z Naughty Dog v kontextu vydání povedené Uncharted: The Nathan Drake Collection.

Komunita hráčů, kteří mají PlayStation 4 a nehráli žádný z předchozích titulů Uncharted, je prý velká. „Je doslova masivní,“ tvrdí Eric Monacelli z Naughty Dog. „Dělali jsme hodně průzkumů a zjistili jsme, že kolem osmdesáti procent vlastníků PS4 nikdy Uncharted nehrálo. Tečka. To byl jeden z důvodů, proč jsme si říkali, že je tvorba remasteru dobrý nápad.“

Není to poprvé, kdy se Naughty Dog pustil do remasterování hry z PS3 a zároveň to není poprvé, kdy jasně deklarují (a Sony s nimi), že remasterované verze mají smysl pro hráče, kteří původní hru nehráli. Šlo o kontext jejich bestselleru The Last of Us, který si prý na PS3 nemělo možnost vyzkoušet velké množství majitelů PS4.

zdroj: Archiv

Druhý důvod, proč prý remaster Uncharted vytvořili, je stejný, jako v případě The Last of Us. „Prostě jsme si řekli, že by bylo skvělé vrátit se zpátky k tomuto univerzu.“ Pochybuji, že by někdo odsouhlasil velkou investici jen proto, že se nějaký tvůrce chce z nostalgie vrátit k dílu, na které je pyšný, ale přišel bych ještě s třetím důvodem, proč se Uncharted: The Nathan Drake Collection z dlouhodobého hlediska vyplatí.

Je pravděpodobné, že řada současných majitelů PS4 přešla z X360 nebo si pořídila konzoli k PC, takže nemají s předešlými tituly zkušenost. Zanedlouho ovšem vyjde Uncharted 4, což je samozřejmě pro Naughty Dog a Sony opravdu důležitá událost. A jak lépe připravit publikum, které se ještě s Nathanem Drakem nesetkalo, než úhledně zabalenou kolekcí předchozích her, které navíc díky své hratelnosti uspějí i nyní. O tom se ostatně můžete přesvědčit i v naší recenzi.

zdroj: Archiv

Nejnovější články