GTA 5 bude dle analýzy dominovat trhu, Bioshock: Infinite ne
zdroj: tisková zpráva

GTA 5 bude dle analýzy dominovat trhu, Bioshock: Infinite ne

25. 11. 2010 13:20 | Byznys | autor: Aleš Smutný |

Mike Hickey z analytické společnosti Janco Partners předložil veřejnosti zajímavé výsledky vlastního výzkumu.

Zvětšit zdroj: tisková zpráva Podle něj se další díl velmi výdělečné série Grand Theft Auto od Take Two dostane k zákazníkům ve fiskálním roku 2012, což je v reálném kalendáři mezi dubnem 2012 a březnem 2013. To by nebylo až tak šokující, ale následné odhady úspěchu hry už jsou pozoruhodné. Dle Hickeyho by se prodejní čísla mohla pohybovat kolem šestnácti milionů kusů a čistý zisk by mohl vyšplhat k 750 milionům dolarů.

To jsou bezesporu úctyhodné cifry a i když čtvrtý díl vydělával pořádně, bude mít před sebou pětka pořádnou metu, pokud bude chtít dostát Hickeyho předpokladů. Méně optimistický ovšem odhad je ohledně šancí podobně očekávaného třetího Bioshocku s podtitulem Infinite.

Ten by se měl objevit ve stejném časovém rozmezí, ale dle analýzy si vůbec nepovede tak dobře, jako jeho konkurent. Analýza přiřkla Bioshock: Infinite čtyři miliony prodaných kusů a čistý zisk 182 milionů dolarů. Je pravda, že Bioshock i přes své nesporné kvality nikdy nebyl tak masově prodávanou hrou jako GTA, na druhou stranu, při současné míře očekávání a reklamy by mohl vystoupat výš. Každopádně, zda byla Hickeyho analýza přesná, poznáme asi až za rok a půl až dva.

Nejnovější články