GOG vylepšuje zákaznickou podporu a prodlužuje lhůtu na vracení peněz až na 30 dnů
zdroj: tisková zpráva

GOG vylepšuje zákaznickou podporu a prodlužuje lhůtu na vracení peněz až na 30 dnů

27. 3. 2015 17:15 | Byznys | autor: Adam Homola |

Poláci z GOG se od začátku snaží své platformě dát sympaticky lidskou tvář, což dokládá i podpora služeb, které ostatní moc neřeší: vracení peněz a zákaznickou podporu. V zemích EU platí zákon o garanci vrácení peněz do 14 dnů i v rámci digitálních nákupů, což GOG nabízel už doposud. Teď ale vedení firmy rozhodlo o rozšíření doby na 30 dnů nejen pro zákazníky z EU, nýbrž z celého světa.

Proč GOG nabízí zákazníkům třicetidenní lhůtu pro vrácení peněz namísto obvyklých dvou týdnů? Aby zákazníci uvěřili, že to GOG nedělá jen kvůli liteře zákona, nýbrž proto, že jim na zákaznících záleží.

GOG také na svém webu vyjasňuje, že nákup hry bere za definitivní (a peníze nevratné) až poté, co si hru začnete stahovat. Dokud ji máte pouze koupenou, můžete do 30 dnů zažádat o vrácení peněz. To když jste si například něco koupili omylem, spletli jste se nebo jste si to třeba jen rozmysleli. Naději nemusíte ztrácet ani ve chvíli, kdy jste si hru už stáhli a nejde vám spustit. V tu chvíli se můžete obrátit na technickou podporu, která váš problém pravděpodobně vyřeší. Pokud by ani poté hra nefungovala, i tak můžete zažádat o vrácení peněz.

Je pak na vás, pro jaký způsob se rozhodnete: jestli vám bude stačit okamžité připsání kreditu na váš GOG účet, nebo budete chtít vrátit peníze zpátky na váš bankovní/PayPal účet. To už ale může trvat několik dnů, v závislosti na bankách. V podstatě tak máte od GOG garantováno, že na hře nebudete tratit - buď bude fungovat, nebo můžete dostat peníze zpátky. 

GOG navíc rozšiřuje podporu i na soboty a neděle a chlubí se, že jejich podpora je časově neomezená - dotyčný člověk se vám bude věnovat tak dlouho, jak bude potřeba. Zajímavě zní i možnost kontaktu - už teď můžete psát na podporu v angličtině, němčině a francouzštině. Do budoucna se prý plánují další jazyky. Kdo ví, třeba bychom se mohli časem dočkat i češtiny...

Nejnovější články