End of Nations nekončí a tvůrci z Petroglyph nekrachují
zdroj: tisková zpráva

End of Nations nekončí a tvůrci z Petroglyph nekrachují

11. 12. 2012 12:18 | Byznys | autor: Petr Poláček |

Zdánlivě hororové zprávy o problémech s chystanou MMO strategií End of Nations a týmem Petroglyph (de facto bývalý Westwood), který na ní pracoval, nakonec zas tak hororové nejsou. Zkrátka si někdo klasicky zapřeháněl. Nejdříve vyšlo najevo, že vydavatel hry z Trion Worlds hru End of Nations sakum prásk koupil a o dokončení, potažmo spuštění hry se postará sam s pomocí svého interního týmu, jak se na oficiálních fórech vyjádřil komunitní manažer Lance James.

Tolik pro zvěstí, že End of Nations navzdory dosavadním pozitivním reakcím možná nikdy spuštěna nebude. Pokud jde o spekulace o masivním propouštění či hned rušení studia Petroglyph, tak tým z Las Vegas zveřejnil oficiální prohlášení, v němž uvádí situaci na pravou míru.

Podle tiskové zprávy od Petroglyph vývojáři prodali End of Nations Trion Worlds a v důsledku toho bylo propuštěno devatenáct lidí (ne třicet), což zní logicky. V současné chvíli se tvůrci věnují přípravě několika titulů pro nespecifikované partnery, které by měly být spuštěny v roce 2014 a do práce chodí každý den v Petroglyphu přes 90 lidí. Aby tam chodili rádi a s typickým americkým úsměvem na tváři, tak se nedováno tvůrčí tým přestěhoval do nových kanceláří. Vzhledem k tomu, že Petroglyphové jsou z Las Vegas, tak to asi byly kanceláře co nejdále od stripu, aby zaměstnanci nechodili o polední pauze na nějaký ten malý přestávkový gambl do kasína.

Pokud jde o End of Nations, termín zahájení už dříve odložené bety zatím oznámen nebyl. Dá se však čekat, že chlapci z Trion Worlds nebudou chtít čekat nijak zvlášť dlouho.

Nejnovější články