Archaica: The Path Of Light

Archaica: The Path Of Light

Články

Archaica: The Path of Light dělá z řešení hádanek krásný zážitek

Tříletý vývoj logické hry dvou polských autorů z Two Mammoths je konečně u konce. Nápaditá Archaica: The Path of Light vtrhla na Steam a zatím si v uživatelských recenzích vede výborně. Dáte i vy šanci jejímu běžnému mechanismu, který v sobě ukrývá mnohem víc, než se na první pohled může zdát?

Audiovizuálně úchvatná Archaica přinese chytře navržené hádanky a sugestivní atmosféru

Základní herní mechanismus spočívající v nastavování zrcadel tak, aby odrážela paprsek procházející krystaly, není nijak originální. Když k tomu však přidáte okouzlující grafiku, líbeznou hudbu, a dokonce i náznak příběhu, mohla by Archaica: The Path of Light nabídnout velmi příjemný zážitek.

Archaica: The Path of Light chce pozvednout puzzle se zrcadly na novou úroveň

Puzzle her se zrcadly, jejich otáčením a lasery či světlem obečně bychom našli spoustu. Archaica: The Path of Light chce ale do žánru vnést jak trochu příběhu, tak především skvělou audiovizuální stránku. Na hře pracují dva bratři a půjde o jejich vůbec první hru. Archaica se tak teprve protlouká schvalovacím procesem na Greenlightu a pokud všechno klapne, mohli bychom si ji zahrát někdy ke konci letošního roku.