All Walls Must Fall

All Walls Must Fall

Články

Taktický noir All Walls Must Fall z futuristické studené války vychází za nižší cenu

Studená válka nikdy neskončila. Píše se rok 2089, jsme v techno-futuristickém Berlíně zahaleném do stylového noir kabátku a na pozadí zuří konflikt s možnou nukleární hrozbou. Do takového prostředí vás vrhne novinka All Walls Must Fall, která po dvou a půl letech vývoje vychází na Steamu a Itch.io.

All Walls Must Fall oslavuje výročí pádu Berlínské zdi trailerem a slevou

Pozoruhodná taktická akce All Walls Must Fall je v early accessu již tři měsíce, a za tu dobu se od svých tvůrců z inbetweengames dočkala několika updatů s novými funkcemi. Vzhledem k blížícímu se 30. výročí pádu Berlínské zdi (9. listopadu 1989) se nějaká ta akcička přímo nabízela. Tvůrci proto vydali nové video ze hry a cenovku na týden snížili o polovinu.

Vybíráme z předběžného přístupu – konkurent Rocket League, simulátor startupu a druhá světová ve vitríně

Druhý srpnový týden byl, co se nových her v předběžném přístupu týče, poměrně chabý. Není to tak, že by vyšlo výrazně méně her, kdepak. Jen bylo obtížné z nich vybrat něčím zajímavé kusy. I proto se v následujícím výběru vyskytují dva porty z mobilních zařízení – jeden vláčkový a druhý logický. Ale zbylé tituly si své publikum jistě najdou. Milovníci manažerů si přijdou na své, zájemci o minimalistický vhled do počátku druhé světové války také, a závodníci se škodící dušičkou budou přímo v ráji.

Prostřílejte se zpátky v čase skrz berlínskou zeď v All Walls Must Fall

Tvůrci z berlínského studia inbetweengames před pár měsíci uspěli se svou alternativní vizí studené války na Kickstarteru a povedlo se jim vybrat dokonce více než dvojnásobek požadovaných 15 tisíc eur na zrealizování taktické hry All Walls Must Fall. Backeři se rané verze hry dočkali záhy, zatímco my ostatní musíme vydržet do 8. srpna, kdy bude spuštěn předběžný přístup.

All Walls Must Fall přináší časové agenty válčící v alternativní realitě studené války

Popis All Walls Must Fall, taktické hry, která dnes spustila kampaň na Kickstareru, je ukázka postupně gradující podivnosti. Samotná představa, že studená válka nikdy neskončila a Berlín je i v roce 2089 stále rozdělený proslulou zdí, se ještě pohybuje v rozumných mezích. Fakt, že obě strany konfliktu využívají pro své plány časovou manipulaci a neustále posílají agenty do minulosti, už z oněch mezí trošku vybočuje. A pak je tu třešnička na dortu v podobě skutečnosti, že se celá hra odehrává v prostředí berlínských nočních klubů a je synchronizovaná do rytmu elektronické hudby.

V All Walls Must Fall zabraňujete ve futuristickém Berlíně jaderné apokalypse

Německé nezávislé studio Inbetweengames pracuje na izometrické taktické akci All Walls Must Fall. Ta se odehrává ve světě, kde Studená válka neskončila a trvá už 150 let. Obě strany konfliktu se udržují v "mírovém" stavu nejen pomocí jaderného arzenálu, ale také cestování časem. Agenti obou mocností v rámci časového toku likvidují akce protivníka, což paradoxně vede k dekádám míru. Jenže pak dojde k odpálení nukleární hlavice a obě strany ve snaze zabránit vyhlazení lidstva vysílají do minulosti komanda s úkolem zjistit, co se stalo.