7 Days to Die

7 Days to Die

Články

Nejlepší zimní radovánky ve hrách

Sláva už je sníh, jedem na saních...

Do přípravy na zombie nájezd se v 7 Days to Die pustíte koncem června

7 Days to Die nabídne zážitek založený na sedmidenním cyklu – prvních pár dní chodíte po světě, sbíráte suroviny a nacházíte předměty a budujete si pevnost. Sice vás během toho otravují zombíci, ale proti sedmému dni jde o celkem poklidné žití. V noci sedmého dne ale dorazí obrovská, zdánlivě nezastavitelná horda nemrtvých a ukáže se, jak vám vybudované obranné prvky obstojí. a snaží se vystavět si odolné tvrze k tomu, aby přečkali noc s krvavým měsícem. Hra je momentálně v rámci early accessu na PC, ale s novým vývojářským deníčkem přišlo i oznámení data vydání konzolové verze - 28. červen. 

Mix DayZ a Minecraftu jménem 7 Days to Die míří i na konzole

Dva a půl roku je ve stádiu nepřetržitého vývoje (a zároveň early accessu na Steamu) zombie survival akce 7 Days to Die. Telltale Publishing oznámili, že hru od studia The Fun Pimps nově vydají na PS4 a Xbox One a to v červnu letošního roku. Okamžitě to vyvolává otázku, v jakém stavu hra vyjde, protože na PC vyšla čerstvě alfa verze s pořadovým číslem 14. Tvůrci ani vydavatel v tiskové zprávě nehovoří o tom, zda na konzole vyjde rozpracovaná hra a nebo zda The Fun Pimps hru vydají v ostré verzi na konzolích i PC.

7 Days to Die vykrádá Minecraft i DayZ, přesto vypadá lépe

Nezávislou scénou obchází přízrak bratrovražedného chování – kdykoliv se objeví nový a originální koncept, je promptně okopírován tuctem jiných nezávislých vývojářů. Je jen otázkou času, než bublina Minecraft či DayZ mánie bolestivě praskne. Rovněž čerstvý projekt 7 Days to Die svádí k projevům nenávisti vůči jeho autorům – už jen proto, že jde v podstatě jak o klon Minecraftu (těžení, voxelová grafika), tak i DayZ (zombíci, více hráčů). Detailnější náhled na hru však odhalí, že 7DTD může svým vzorům pořádně zatopit.